AGENDA
Arts
Exposició retrospectiva de Pierre Tchetverikoff
2018
Del 6 de juliol al 12 d'agost
  • Sitges
Centre Cultual Miramar

Exposició retrospectiva de Pierre Tchetverikoff

Alain Peron, la parella de l'artista ha donat tota l’obra de Tchetverikoff al Fons d'Art de la Fundació Ave Maria. Es tracta de la primera exposició pòstuma de l'artista i la primera retrospectiva, a la qual s'hi sumarà l'endemà de la inauguració, la de les obres del mateix Alain Peron, el qual també ha donat les seves obres a la fundació, en una doble actuació solidària.

Pierre Tchetverikoff - Nascut a París el 1938 va créixer entre Montparnasse i Sant Germain, on va poder admirar el treball d'artistes geomètrics com Sempere, Agam o Soto. El seu interès per la pintura neix del cubisme, destrossar el model per tornar-lo a construir.

Inspirat per Cézanne, Braque, Picasso o Malevitch i més tard, per tot el moviment nascut de la Bauhaus, té com a pintor de referència a Mondrian. La seva pintura neix de la incorporació dels problemes de l'espai i de la llum a les possibilitats de l'art no figuratiu, eliminant formes rotundes i declinant a la geometria, en un joc constant entre el real i l'irreal, entre el pintat i no pintat. Tchetverikoff explica que va seguir la seva pròpia intuïció i que “aquests artistes van ser la prova que el què feia tenia sentit, una trajectòria lògica. Que vagi més lluny, que em centri en el pur geometrisme, em sembla normal. Espero aportar alguna cosa a la pintura i afegir una empremta personal.
Ha exposat en nombroses ocasions, rebent elogis i premis a la seva obra, a França,Espanya, Anglaterra, Bèlgica, Estats Units o el Japó i en especial, a la seva ciutat d'acollida, Sitges, on avui té lloc la primera exposició pòstuma de l'artista.
Es tracta d’una acció solidaria, ja que la parella de l’artista, Alain Peron, ha fet donació de tota l’obra en exposició, un total de 92 obres entre quadres, escultures i fotografies, al Fons d’Art de la Fundació Ave Maria.

Alain Peron - Arquitecte de professió i parella de Pierre Tchetverikoff, ha compartit amb ell no només la seva vida sinó també la seva passió per l’art. L’arquitectura el va portar a l'escultura, art en el qual ha desenvolupat la seva visió de l'espai amb un estil pràctic, eficaç, lliure i independent.

Al llarg de la seva carrera, han realitzat nombroses exposicions conjuntes. Avui, mentre es ret homenatge al seu inseparable company, el Fons d'Art de la Fundació Ave Maria ens porta simultàniament una mostra de l'obra escultòrica de Peron, perquè puguin, una vegada més, tornar a exposar junts.

Una doble acció solidària, ja que Peron, també ha donat totes les seves escultures al Fons d’Art de la Fundació. Peron realitza la seva primera exposició el 1995 i des de llavors ha exposat a França, Alemanya o Espanya, sent mereixedor de diversos premis i reconeixements.

Inauguració: 

Retrospectiva de Pierre Tchetverikoff: Divendres 6 de juliol, 20h

Escultures d'Alain Peron: Dissabte 7 de juliol, 19h

Organitza: 

Ajuntament de Sitges

Més informació: 

Les escultures d'Alain Peron es podran visitar del 7 al 22 de juliol

Et pot interessar

Del 28 de febrer al 6 de març
Sitges
Del 23 de febrer al 6 de març
Vilanova i la Geltrú
Èric Vinaixa
Divendres 22 de febrer, 20:30h
Vilafranca del Penedès
Del 15 de desembre al 17 de març
Santa Margarida i els Monjos
Diumenge 24 de febrer, 19h
Vilafranca del Penedès
Diumenge 24 de març, 10:30h
El Vendrell
Del 23 de febrer al 6 de març
Cunit
Llibre 'Tal com raja' de Mireia Redondo Prat
Dijous 14 de març, 19h
Vilafranca del Penedès