Família
,
2018
Del 19 de juny al 7 de juliol
En diferents espais
Vilanova i la Geltrú

Fira de Col·leccionisme Playmobil

Els tradicionals clicks ompliran de vida i de creativitat el Centre Esportiu Municipal Isaac Gálvez el 7 i el 8 de juliol a Vilanova i la Geltrú, oferint al visitant un ventall molt ampli d'activitats pensades per a tots els membres de la família. L'esdeveniment està concebut com un parc temàtic dels Playmobil en el qual jugar i aprendre són les dues palanques sobre les quals s'edifica aquesta proposta d'entreteniment familiar. L'horari de la fira serà de de les 10 a les 14 h i de les 16.30 a les 20.30 h i l'entrada és vàlida per tot el dia. L'activitat està recomanada per a tots els públics, però molt especialment per a famílies amb infants de 2 a 12 anys, i afeccionats i col·leccionistes de Playmobil. L'entrada costarà 3,5 euros i l'accés serà gratuït per als menors de dos anys.

La fira es dividirà en quatre elements principals. El primer estarà destinat al col·leccionisme, amb peces a granes, peces diverses, figures tunejades, peces de segona mà, peces descatalogades, i novetats.

El segon element és el fet que a la Fira es podran podran contemplar prop de 3.000 figures Playmobil distribuïdes en 14 diorames de gran format. Les recreacions històriques, fantàstiques o de la vida quotidiana que es podran veure a Vilanova i la Geltrú són obra de 13 dioramistes que il·lustraran amb les seves figures els següents diorames:

· La sabana africana. Adrià Pérez i José Manuel Pérez. Parets del Vallès
· Un dia a la granja. Adrià Pérez i José Manuel Pérez. Parets del Vallès
· Vilanova 25 de maig de 1714: ocupació i saqueig borbònic. Eduard Àngel Sánchez. Amer
· Medievalis. Cristian Botija. Lleida
· Horses. Sílvia Mesalles. Lleida
· El món de les fades. Josep Ribas. Roda de Ter
· Guerra civil americana. Batalla de Chancellorsville (1863) Josep Ribas. Roda de Ter
· Inuit. Ignasi Puig. Vic
· Jurassic Click. Josep Virgós. Castelldefels
· Els pirates del mar del Carib. Josep Virgós. Castelldefels
· El salvatge oest. Xavier Rocafull i Eva Redondo. Maó
· Vikings!!! David Ferrer. Barcelona
· Setge Port Gènova – Campanya Batalla Marengo 1800. Marcel Monfort. Sant Boi de Llobregat
· Monkey Park, Associació Eutrapelia. Barcelona

El tercer element és la potenciació de l'àrea lúdica per tal d'educar jugant, mentre que el quart seran els tallers de creativitats que afavoriran un entorn didàctic relacionat amb la iconografia Playmobil en el que els infants podran desenvolupar les seves habilitats motrius i creatives. Els Tallers fan que el temps de permanència dels visitants en el recinte s'allargui, i que es converteixin en els autors de diverses creacions plàstiques.

D'altra banda, del 19 de juny al 7 de juliol, 20 establiments associats a Viu Comerç, Comerç de Mar i Sant Gregori Comerç Actiu, a més dels Mercats del Centre i de Mar, així com les Biblioteques Joan Oliva i Armand Carmona, configuraran un itinerari comercial decorat amb 20 figures Playmobil gegants de 180 cm. Els comerços participants a la Ruta dels Aparadors Playmobil de Vilanova i la Geltrú són: la Biblioteca Joan Oliva, Teixits La Rosa, Intersport Olaria, Llibreria Llorens, Juani, Mercat del Centre, JMN Moda, Jogueteria Chacón, Cal Serra, Desigual, Mobles Bescompte, La Mulassa, Juguettos, Outlet, Modas Requena, Biblioteca Armand Cardona, Món Verd, Samovar, i Mercat de Mar

Una altra activitat prèvia a la celebració de la Fira de Col·leccionisme Playmobil seran els tallers àudiovisuals, en els que s'aplicarà la tècnica Stopmotion, que es durà a terme a les Biblioteques municipals, el dimecres dia 4 a la Joan Oliva i Milà, i el dijous dia 5 a l'Armand Cardona Torrandell. Aquests tallers estan coordinats per Tecnolab, l'entitat vilanovina especialitzada en el desenvolupament d'habilitats per mitjà de l'experimentació tecnològica i la creativitat.

L'Stopmotion és una tècnica d'animació que consisteix en capturar fotogrames consecutius d'objectes en moviment. L'objectiu del taller serà crear la seqüència d'una pel·lícula amb figures Playmobil. Aquesta activitat s'adreça a nois i noies de 10 a 14 anys (alumnes de 4t de primària a 2n d'ESO) i té un preu de 3 €. Les inscripcions al Taller es poden fer a partir del dia 18 de juny a la mateixa Biblioteca.

El vessant lúdic tindrà un protagonisme molt important en la primera edició de la Fira de Col·leccionisme Playmobil de Vilanova i la Geltrú. Els infants fins a 12 anys d'edat rebran, al comprar l'entrada, 4 tiquets per pujar als inflables, llits elàstics, circuïts rodats i altres estacions de joc especialment dedicades al públic infantil. Aquest espai es complementarà amb un punt de venda de begudes per fer més confortable l'estada del públic adult que acompanya als futurs col·leccionistes.

Per últim, tots els visitants al Saló que participin en el Concurs 'El Click Amagat' optaran a guanyar tres lots de productes Playmobil valorats en 50€, 30€ i 20€ respectivament, en un sorteig que es realitzarà en directe a l'Isaac Gálvez el diumenge dia 7 de juny a les 19:30 h. Aquest Concurs consisteix en trobar 3 personatges molt coneguts pel públic, amagats en l'exposició de diorames.

La Fira de Col·leccionisme Playmobil de Vilanova i la Geltrú és una iniciativa de l'empresa Smartplay SL, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Viu Comerç, Comerç de Mar i Sant Gregori Comerç Actiu, Tecnolab i de l'associació Eutrapelia

  • imatge de control 1per1