Entorn
,
2018
Divendres 20 de juliol, 09h
Llera del Foix
Cubelles

Implementació de cabals ambientals. L'exemple del Foix

'Implementació de cabals ambientals a Catalunya. L'exemple del Foix'
En aquesta sortida, de la mà de tècnics i gestors de l'ACA veurem com es gestionen els recursos hídrics mitjançant grans infraestructures hidràuliques i abordarem la implantació dels cabals ambientals al riu. Tècnics de l'ACA ens explicaran els plans previstos per a la conca del Fix, les perspectives de futur, i també algun altre exemple del què s'està fent en altres conques per a la millora ecològica dels rius.

També coneixerem l'experiència de l'Ajuntament de Cubelles, que mitjançant un pla de gestió, vol ordenar els usos a la desembocadura del riu i han realitzat diferents actuacions de restauració a l'espai. Un exemple molt interessant de com comptabilitzar conservació i usos recreatius en zones sota forta pressió antròpica.

Programa: 

09h | Trobada de participants, presentació de la jornada i organizació de la logística.

09:30h | Visita a la presa de l'embassament del Foix a Castellet i Gornal. Allí el Sr. Carlos Barbero Lartigau (Cap del Departament d'Infraestructura de Control i Regulació de l'ACA) ens explicarà el funcionament general de la infraestructura hidràulica i la seva explotació en matèria de gestió dels recursos hídrics.

10:30 | Visita al tram de riu aigües avall de la presa del Foix, amb Evelyn Garcia, Carolina Solà i Mònica Bardina (Tècniques del Departament de Control de Qualitat de les Aigües de l'ACA).

12:15 | Visita a la desembocadura del riu Foix amb el Sr. Aron Marcos Fernández de la consultoria ambiental Ecoconsultors (redactora del Pla de gestió de l'espai) i el Sr. Josep Maria Hugué (Regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cubelles).

12:45 | Fi de la sortida tècnica

Programa complert aquí.

Preu: 

gratuïta | Cal inscripció prèvia enviant un mail a fluvial@custodiaterritori.org o al telèfon 680.489.492

Organitza: 

Grup de Treball de Custòdia Fluvial

Col·labora: 

 Agència Catalana de l'Aigua, Ajuntament de Cubelles i Green Solutions

Amb el suport de: Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya

Més informació: 

Punt de trobada:
Pàrquing del JARDILAND (centre de jardineria)
Carretera C-31, Km 148,4 . 08880 Cubelles
Coordenades GPS /X,Y): (388.308,60 ; 4.562.525,01)

  • imatge de control 1per1