Menjar i beure
,
2018
Divendres 21 de setembre, 19:30h
Obrador de Xerigots
Vilafranca del Penedès

Maridatge de vins i formatges i visita a l'Obrador de Xerigots

El binomi formatge i vi és l'estrella de les activitats que organitza l'Obrador de Xerigots de Vilafranca del Penedès. L'espai s'obre als visitants amb propostes enoturístiques protagonitzades per maridatges amb 20 formatges del món i 5 vins catalans, un joc on caldrà trobar la millor parella per a cada vi. L'experiència no acaba només amb el tast, ja que es tracta d’un recorregut per conèixer diferents formes d’elaboració de formatges i posar els sentits a prova per diferenciar els tipus de llet i els graus de maduració.

Abans del tast, l'activitat ens proposa fer una visita a l’Obrador, situat en un antic magatzem de vi a l’emblemàtic carrer Comerç de Vilafranca, una zona característica per les seves naus on, al segle XIX i principis del XX, i gràcies a l’impuls de l’activitat vinícola del Penedès, s'hi emmagatzemava el vi que es comercialitzava en bótes i dipòsits a arreu del món. A l'Obrador, Xerigots hi afina els formatges que arriben de formatgeries artesanes de Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Regne Unit i d’altres indrets del món.

L'espai d'afinament, un dels pocs de Catalunya, és a més especial i únic: antics cups de ceràmica on abans s'hi guardava el vi, un indret que reuneix les condicions òptimes d’humitat i temperatura per afinar grans formatges. 

 

Preu: 

33€ | 30€ membres del Club Xerigots

Inscripcions: 

Reserves al web aquí. 

Organitza: 

Xerigots

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1