Activa't
,
2018
Diumenge 25 de març, 11h
CIARGA
Santa Margarida i els Monjos

Visita guiada 'Memòria de la guerra aèria'

Visita combinada del CIARGA i el Castell de Penyafort. La sortida es fa des del CIARGA.

Horari: 

D'11 a 13h

Sinopsi: 

Durant la Guerra Civil part del castell-convent de Penyafort fou confiscat per l’exèrcit republicà i reconvertit en presó. L’església es transformà en una cel·la comunitària on hi romangueren empresonats els soldats de les tropes feixistes vinculats amb l’aviació i el claustre fou utilitzat com a pati de presoners. El penal, actiu fins el gener del 1939, es trobava al costat de l’aeròdrom de Santa margarida i els Monjos i formava part del conjunt d’equipaments que l’aviació republicana construí al Penedès per combatre els bombardejos i defensar el front.

Amb aquesta activitat combinada, us proposem conèixer tres espais clau per entendre els fets, protagonistes i conseqüències de l’aplicació de la guerra aèria al municipi de Santa Margarida i els Monjos: Les restes de l’antiga presó d’aviadors al Castell de Penyafort, l’antic aeròdrom dels Monjos amb la visita al CIARGA i el refugi antiaeri del Serral que, amb els seus 100 metres de galeria subterrània, protegí dels bombardejos els pilots i el personal del camp d’aviació.

Preu: 

5€ per persona | Reduït* 3€ per persona
*Jubilats o pensionistes, persones en situació d’atur, joves de 13 a 17 anys, famílies nombroses, grups de més de 15 persones, personal docent, periodistes acreditats i residents al municipi amb el carnet de la Biblioteca municipal.

Inscripcions: 

Telèfons: 669 287 539 o 93 818 61 28.

Organitza: 

CIARGA

  • imatge de control 1per1