Entorn
,
2018
Dissabte 27 d'octubre, 11h
Llotja de peix
Vilanova i la Geltrú

Visita 'Puja a la barca o l'art d'arrossegament'

Una visita a la barca Avi Pau a càrrec del veterà pescador vilanoví Pau Pons i de l'armador Rafael Montoya. Finalitza amb un tast mariner de gamba blanca als jardins de l'Espai Far.

De la mà d'un pescador veterà s'explicarà els ormejos i en particular les arts de l'arrossegament que s'utilitzen per a realitzar les captures de diverses varietats de peixos que arriben a les nostres taules després d'haver passat per la subhasta a la Llotja i dels taulells de les peixateries.

La proposta 'Puja a la barca' aconsegueix apropar-nos al món de la pesca a Vilanova i la Geltrú, entrant al port i mantenint contacte directe amb els mariners, remitgers, pescadors, patrons i altres persones que realitzen el seu treball dia a dia a al moll pesquer.

Amb aquesta experiència s'ensenya a diferenciar les embarcacions pesqueres i es mostren els estris o arts de pesca que s'utilitzen, la visita us farà entendre la història, els costums, les dificultats, els problemes actuals als que s'enfronta la gent de mar a diari.

La visita acaba amb un tast mariner a l'Espai Far, a base de gamba blanca cuinada per Vadó Pons.

Preu: 

7€ | Inclou la visita i el tastet

Organitza: 

Espai FAR

  • imatge de control 1per1