Música
,
2019
Divendres 20 de setembre, 20:30h
Església de Sant Salvador
El Vendrell

Concert 'Expressivitat i contrast Barroc'

Sota el títol 'Expressivitat i contrast Barroc', Guifré Sastre i Marc Díaz a l’oboè i orgue respectivament, traçaran un recorregut per alguns dels principals compositors, gèneres i estils del període Barroc, aprofitant la sonoritat bella i precisa que ofereix l’instrument del Vendrell en aquest tipus de repertori.

Interpretaran obres del barroc italià, com l’íntim 'Adagio en re menor' de B. Marcello (1686 - 1739), del barroc i el clacissisme anglès, representats per H. Purcell (1659 – 1695), del qual n’adaptaran dues conegudes melodies per a veu i baix continu, i J. Battishill (1738 - 1801), i especialment del barroc alemany. En aquest cas, podrem sentir dos corals de J. S. Bach (1685 - 1750), ambdós originals per orgue sol, però amb variacions en la instrumentació: en el conegut coral d’Advent 'Nun komm der Heiden Heiland', l’orgue cedirà la preciosa melodia a l’oboè, mentre que en el segon coral podrem sentir l’orgue sol fent-se càrrec del dens contrapunt bachià. D’un compositor contemporani i amic del mestre alemany, G. P. Telemann (1681 - 1767), n’interpretaran la seva sonata en sol menor en 4 moviments.

Per últim i per tal d’oferir un darrer contrast, viatjarem al segle XX per interpretar el famós 'Pie Jesu' del Rèquiem de G. Fauré (1845 - 1924), precedit de l’obra 'Par Intervallo', per a orgue sol del compositor contemporani estonià Arvo Pärt.

Preu: 

Taquilla inversa

Més informació: 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar