AGENDA
Fires i festes
Pa Beneït
2019
Del 6 al 13 de juliol
  • El Vendrell
Diversos espais

Festes del Pa Beneit

La Festa del Pa Beneit és una de les tradicions més característiques i emblemàtiques del Vendrell.

El seu origen és medieval (quan el pa era la base de l’alimentació de la població) i es remunta a la benedicció que antigament es feia de la farina vella abans de segar el blat nou. La celebració es duia a terme a la vuitada de Corpus, ja que era la temporada que coincidia amb la sega.

Actualment, la festa s’ha traslladat a la primera setmana de juliol i s'ha canviat una mica la manera de celebrar-la, adaptant-la als nous temps. Fa molts anys que els encarregats d’organitzar-les són les comissions dels diversos barris del Vendrelll (Barri del Serrallo i Font de la Menya; Barri de França, Barri de la Carretera, Barri de la Plaça Nova i Barceloneta, Barri de la Plaça Vella i Barri de la Muntanyeta), que amb la col·laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, han preparat uns nodrits programes d’actes.

A banda dels elements comuns i tradicionals, com els coets i la repicada de campanes, les matinades, el cercabarri de parelles o les falles, cadascuna de les comissions farceix el programa amb propostes particulars que intenten agradar a grans i petits.

Programa: 

Consultar aquí.

Més informació: 

Et pot interessar

El Rey Lear
Diumenge 20 d'octubre, 18h
El Vendrell
Vil·la Casals, Sant Salvador (El Vendrell)
Dies 19 i 20 d'octubre
Sant Salvador
Biennal Ceràmica El Vendrell
Del 4 d'octubre al 3 de novembre
El Vendrell
Galerie Mirador
Del 28 de setembre al 29 de febrer
El Vendrell