Espectacles
,
2019
Divendres 10 de maig, 21h
Foment Vilanoví
Vilanova i la Geltrú

Teatre 'La idea d'Europa'

En ocasió de la celebració de la Setmana d'Europa 2019, el Foment Vilanoví participa en la iniciativa de EUROM (European Observatory on Memories) de difondre 'La idea d'Europa', del reconegut filòsof i escriptor francès George Steiner en la versió que l'actor i creador català Òscar Intente va adaptar en format conferència musical.

Eurom ha escollit per a la difusió una localitat no capital de cada una de les quatre províncies catalanes: Solsona, Valls, Banyoles i Vilanova i la Geltrú. La gira està marcada per la creació del Consell d'Europa, el 5 de maig de 1949, i la declaració de Robert Schuman que va establir la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer (CECA) el 9 de maig de 1950. També hi participen l'Oficina del Parlament Europeu, la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona i la Comissió Europea a Barcelona.

Una obra que interpel·la l'espectador sobre la seva identitat, sobre el fet de ser europeu i sobre el pes de la història i la cultura europees. Una obra que ens posa davant del mirall, que ens obliga a fer-nos preguntes i ens convida a reflexionar sobre conceptes que, avui més que mai, cal posar en valor, com ara la civilitat, la raó, la solidaritat, la justícia.

En farà la presentació, Sergi Barrera, cap de l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona.

Preu: 

Entrada gratuïta

Fitxa tècnica: 

Autor: George Steiner 
Traductor: Víctor Compta
Direcció: Òscar Intente
Actor: Òscar Intente
Músic: Ferran Martínez

Més informació: 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1