Arts
,
2021
Del 26 d'agost al 3 d'octubre
Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer
Vilafranca del Penedès

Exposició 'Darrere l'espiell'

L’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae, acull una exposició de quadres en relleu de dibuixos bidimensionals de Josep Massana sota el nom 'Darrere l’Espiell. Traient el cap per un forat'.

Josep Massana és un escultor del paisatge. El seu treball com a creador es caracteritza per un llenguatge propi molt vinculat a la terra, però aquest cop vol anar un pas més enllà, connectant amb el pensament de l’espectador i ens presenta una mostra amb un fil conductor comú: un ESPIELL. Un espiell és un forat d’una paret o porta per poder guaitar des de dintre el que passa a fora. Mirant enfora per un forat busquem el que ens manca i se’ns desperta el desig de fer canvis i de recuperar la connexió amb la natura.

Amb aquesta premissa, Josep Massana condueix la mostra que reflexiona a les següents preguntes “De quina manera podem decidir la manera de viure? Però si no hi som, a les xarxes, no som res?”

'Darrere l'espiell' és un treball de quadres en relleu de dibuixos bidimensionals que utilitza símbols elementals -el cercle és la mirada i l’ou és el cos- on les mans, les cares, els ulls, el cervell s’enfronten al caràcter efímer de la vida. No sempre la finestra deixa entrar l’aire lliure i s’ha de treure el puny per fer el forat més gran.

Aquesta exposició es complementa amb un treball anterior de l’artista sobre les barraques de vinya, un patrimoni a protegir del nostre paisatge rural, construït en el passat pel pagès amb les seves mans i que aprofundeix en la idea de l’aixopluc/abric que necessitem per viure.

Horari: 

De dijous a dissabte: de 18 a 20h
Diumenges i festius: de 12 a 14h i de 18 a 20h

Preu: 

Entrada lliure

Organitza: 

Fundació Pinnae

Més informació: