Entorn
,
2021
Dies 27 i 28 de novembre
Jaciment arqueològic d'Adarró
Vilanova i la Geltrú

Visita al jaciment ibèric de Darró (Adarró)

La Diputació de Barcelona ofereix visites guiades gratuïtes en català, castellà i anglès a les restes arqueològiques ibèriques i romanes de Darró.

Visita a les restes arqueològiques del poblat ibèric de Darró (Adarrò) i a la vil·la romana ubicats al costat del Xalet del Nin al final del passeig Marítim de Vilanova i la Geltrú

Al peu del turó de Sant Gervasi on hi ha el Xalet del Nin, es troben les ruïnes de la vila iberoromana, indret d'importants troballes arqueològiques. Tot i que les primeres descobertes foren l'any 1789, fins al 1956 no va començar la primera campanya d'excavacions, avui encara vigents, que han ocupat una gran extensió i que poden seguir a la banda nord de la via del ferrocarril, on també s'han trobat vestigis. No hi ha dubte que la medieval quadra d'Adarró era successora de la vila romana.

Els vestigis conservats pertanyen a un poblat ibèric de l'ètnia dels cossetans, que es va utilitzar entre el segle V i el segle I aC i també a una vil·la romana situada dins el territori de Tarraco.

Horari: 

Dissabte i diumenge, de 10 a 12h i de 18 a 21h

Preu: 

Entrada gratuïta

Inscripcions: 

Contacte: Joan Garcia Targa (687917009)

Més informació: 

Tel.: 687 917 009 | Joan Garcia Targa
Visites guiades en català, castellà i anglès.