Música
,
2022
Dissabte 18 de juny, 20h
Auditori Eduard Toldrà
Vilanova i la Geltrú

Concert La Grallada

Concert en homenatge al 50è aniversari dels Bordegassos de Vilanova.

El Salvador Musté, graller vilanoví, va ensenyar a tota una primera fornada de grallers que s'estrenaren a l'Aplec de Lurdes del 1972: eren el mestre Musté, Xevi Orriols, Paquita Roig, Paco Garcia i el Manolo Hidalgo ‘Butano'. La Paquita va ser la primera dona grallera del món casteller. Molt aviat es van sumar el Pau Orriols i el Josep Nin ‘Carpi' i l'Oriol Guevara ‘Potxi'.

És delicat ressaltar alguns noms per sobre dels altres, però la colla ha estat bressol d'una formació de grallers destacada: Els Grallers de l'Acord. Van ser capdavanters en nous usos de la gralla i buscant un nou i millor so per a l'instrument. Els han seguit moltes altres formacions. Clau de Mar o els Grallers de l'Havana Xica en son un exemple destacat.

Aquesta és la gènesi de les gralles de color groc terrós. Després n'han vingut un munt, aquesta és la fortuna. Aquella primera pedra ha esdevingut un bon fonament i, dins seu, com a càpsula del temps, podríem guardar les primeres gralles que van fabricar el Xevi i el Pau Orriols, ara lutiers reconeguts, com el primer mètode de gralla, escrit i desenvolupat per la Paquita Roig i el Jaume Arnella.

Preu: 

7€ | Compra entrades aquí (enllaç)

Més informació: 

  • imatge de control 1per1