Fires i festes
,
2022
Del 15 al 17 de gener
Diversos indrets
Vilanova i la Geltrú

Tres Tombs a Vilanova i la Geltrú

Sant Antoni Abat és patró de Vilanova i la Geltrú i en honor a ell se celebren cada any, el dia 17 de gener, els Tres Tombs.

Actualment, el dia de Sant Antoni el celebren com a festa pròpia els pagesos, els descendents dels traginers i aquells qui d'una o altra manera tenen relació amb el món del cavall. Els principals actes del dia 17 de gener són la benedicció dels animals per part del rector de l'església de Sant Antoni i el circuit de carros, cotxes de cavalls i muntures. El circuit, tot i que en un principi era al voltant de la rambla Principal, d'uns anys enrere es va ampliar a altres carrers de la ciutat. Durant els Tres Tombs es donen premis als carros més ben guarnits i els cavalls amb millor figura.

Abans del 17 de gener, ja comença la celebració amb el trasllat de la bandera per ser entregada al banderer escollit. La lectura del pregó, i el llançament del dotze morterets, balls i concerts, exposicions, correfoc i cercaviles, són activitats que acompanyen la diada de Sant Antoni Abat i configuren la Festa de la ciutat.

 

Programa: 

Organitza: 

Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú

  • imatge de control 1per1