Arts
,
2016
Del 18 al 24 de maig
Museu del Ferrocarril
Vilanova i la Geltrú

Dia Internacional dels Museus al Museu del Ferrocarril

Al Museu del Ferrocarril de Catalunya han preparat tot un seguit d’activitats per a tots els gustos i edats, que s’estendran des del 18 fins al 24 de maig. Us hi animeu?

PROGRAMA:
Del 18 al 22 de maig
Exposició d'una peça destacada amb motiu del Dia Internacional dels Museus 2016. Es tracta del pont giratori de l’antic dipòsit de locomotores de vapor, avui dia ubicat al Museu. És un dels elements més característics d’un dipòsit de tracció a vapor i serveix per canviar l’orientació de les locomotores i també per col·locar-les a la via més adient, ja que totes les vies de la Rotonda conflueixen al pont, al mateix temps. Aquest pont connectava les vies del dipòsit amb les vies generals de la línia fèrria. Aquest any, el Museu ha fet una revisió i rehabilitació externa d’aquesta peça.

Divendres 20 de maig
19h | Presentació de la novel·la 'Relatos americanos' (Ed. DIFACIL), la qual recopila cinc narracions que ens porten per l’Amèrica del Sud i del Nord en diferents èpoques mitjançant el sexe, el thriller, l’amor i la impostura. La presentació es farà a càrrec de François Cousin, diplomàtic, ambaixador de França a diversos països d’Amèrica i Àfrica, gran coneixedor de l’Amèrica Llatina i paleògraf expert en llengües antigues. L’autor, Joan Noya, és un apassionat per Amèrica i un viatger impenitent per tota la seva geografia, on ha treballat com a consultor internacional per diverses multinacionals. Hi assistirà també l’editor César Sanz.

Dissabte 21 de maig
12:30h | Visita comentada gratuïta (20-30 minuts de durada): acompanyats per un dels monitors, podreu conèixer diferents aspectes i curiositats del Museu i del món del ferrocarril.

De 19h a 1h. | Entrada gratuïta al Museu per a celebrar la Nit dels Museus de Vilanova.

20.30h | Actuació musical d’un grup de flautes travesseres de l’Escola-Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, dirigit per Meritxell Carbonell. Hi haurà també una il·luminació especial a un dels antics dipòsits d’aigua i la col·laboració artística de “-IONS” amb creacions, instal·lacions, intervencions i reflexions.

Les persones que visitin els cinc museus durant tot el cap de setmana entraran en el sorteig de:
- 2 abonaments al Festival Vida
- 2 xecs de 25 € vàlids a les botigues de Viu Comerç
- 2 invitacions per fer caiac i snorkel als penya-segats (2h.), cortesia d’Estació Nàutica.
- Un àpat per a 2 persones entre setmana, cortesia de El Giraldillo i el Gremi d’hostaleria i restauració de VNG.
- 4 lots de llibres dels museus.

*Per a participar caldrà entregar a la recepció d’un dels museus el programa que s’ha editat per difondre l’activitat, prèviament segellat per tots els centres.
*Aquesta butlleta es podrà recollir als museus de la ciutat o bé descarregar de les seves webs, i també es podrà trobar a l’oficina de turisme, biblioteques i altres punts de la ciutat. Es podrà segellar i entregar als museus durant tot el cap de setmana.

Diumenge 22 de maig
12h | ConteTREN, dins del programa 'Diumenges de tren al Museu!': la història de la col·lecció de vehicles del Museu explicada per un personatge molt especial que fascinarà els més petits.

Dimarts 24 de maig
18:30h | Taula Rodona 'Museus i Paisatges Culturals del Penedès i Vilanova i la Geltrú', a càrrec de Jordi Medina Alsina (Gestor de la cultura i el patrimoni especialitzat en comunicació, difusió, accessibilitat i programes educatius), Albert Tubau (enginyer i historiador) i Eusebi Casanelles (expert en patrimoni industrial i membre de TiCCIH internacional). 

  • imatge de control 1per1