Fires i festes
,
2016
Dissabte 24 de setembre, a partir de les 18h
Centre Cívic
Sant Cugat Sesgarrigues

Eco Sant Cugat. 2a Mostra audiovisual a l'entorn del Medi Ambient

La 14a Fira Mediambiental del Penedès 'Eco Sant Cugat' té com a lema "Consum Responsable, Salut i Medi Ambient". Inclosos els actes previs, del 17 al 24 de setembre s'organitzen a Sant Cugat Sesgarrigues (Alt Penedès) conferències, una mostra audiovisuals, tallers i altres activitats. 

Entre els actes previs destaquem la 2a Mostra audiovisual a l'entorn del Medi Ambient que tindrà lloc el dissabte 23 a partir de les 18h al Centre Cívic. 

PROJECCIONS

Entorn geològic del Foix – del triàsic al quaternari. Des del triàsic fins a l’actualitat les pedres ens han deixat escrita la història del nostre territori. Les roques, els minerals, els fòssils i les característiques del terreny ens expliquen com s’han format les muntanyes i valls de la conca del Foix i també com han evolucionat i han anat modelant el paisatge. A l’acabar, torn de preguntes al director. Un projecte del Centre de Documentació del Parc del Foix. Realitzat per EDN - Estudi Divulgació Natura. (18’)

Dos tomates y dos destinos. Agronegoci i sobirania alimentària tenen una cita a cegues en aquesta història tan divertida. Documental dirigit per Aníbal Gómez i David Rodríguez. Amb la col·laboració de FICMAC. (9’)

Terra Incògnita. La vida de la gent gran i pagesa del Penedès a través de la singular mirada de Lluís Escartín que, l’any 2005, va decidir fer aquest documental perquè en quedes constància. En acabar preguntes al director. Amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs i l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de la Generalitat de Catalunya. (25’)

Hija de la Laguna. Produïda per Guarango i dirigida per Ernesto Cabellos. Documental que mostra la lluita de les petites comunitats andines pel dret a l’aigua i a una vida digna enfront les grans empreses mineres d’or. Aquesta defensa del medi natural amenaçat per pràctiques insostenibles d’extracció de recursos ens farà reflexionar sobre el cost social i mediambiental d’aquestes pràctiques, de com la nostra manera de viure suposa una amenaça per al planeta, quina responsabilitat tenim en el consum individual i col·lectiu o quina petjada deixem en el territori. Amb la col·laboració d’Entrepobles Penedès. (52’).

 

Entrada: gratuïta