Música
,
2017
Diumenge 4 de juny, 19h
Teatre El Centre
L'Arboç

'El Llibre Vermell de Montserrat' amb la Coral Ressò

Amb motiu del seu 30è aniversari, la Coral Ressò de l’Arboç ha preparat l’espectacle 'El llibre vermell de Montserrat'.

'El llibre vermell de Montserrat' és una combinació de cant, música medieval, ball i narració. Per portar a escena aquest espectacle, la Coral Ressò comptarà amb la col·laboració l’Esbart Sant Julià de l’Arboç, l’Elenc Artístic Arbocenc i el grup de música medieval Alegransa.

'El llibre vermell de Montserrat' és un còdex medieval de cançons litúrgiques, càntics i danses creades per entretenir els pelegrins que arribaven al Monestir de Montserrat, que era un dels llocs de peregrinació més importants de l’alta edat mitjana quan el manuscrit va ser copiat. Els cants són en català, occità i llatí i són tots d’autor desconegut. Tot i que la col·lecció va ser copiada a la fi del segle XIV, la major part de la música es creu que és anterior. El seu nom, 'El llibre Vermell de Montserrat', prové del color de les cobertes amb què va ser enquadernat al segle XIX, després de la seva recuperació com a material robat en el saqueig i la crema del monestir en dues ocasions per les tropes napoleòniques, els anys 1811 i 1812, durant la guerra del francès.

Preu: 5€

Entrades: anticipades a la Papereria Montserrat de l’Arboç (c/Hospital 20), o minuts abans de l’inici de l’espectacle a la taquilla del teatre El Centre, sempre que l’aforament ho permeti.

  • imatge de control 1per1