AGENDA
Arts
2015
Fins el 10 de gener
  • El Vendrell
Sala del Portal del Pardo

Els colors del Vi

Exposició col·lectiva multidisciplinar organitzada per l’Associació d’Artistes Visuals i Plàstics del Penedès Ardhara. Exposen 18 artistes del col·lectiu i 7 de diferents nacionalitats residents a París convidats per Ardhara.

En aquesta exposició els autors reflexionen plàsticament i visualment a partir d’un tema, la vinya i el vi, que forma part indestriable del Gran Penedès. Les tècniques tradicionals, el dibuix, la pintura, l’escultura, la ceràmica, la joieria i el tèxtil, es complementen amb d’altres formats més innovadors, com ara la integració plàstica de la fotografia i la instal·lació contemporània. Els artistes del Penedès que exposaran al Vendrell són Abdellah Ahaddaf, Aura Gumà, Bernat Soler, Camil·la Pérez Salvà, David Ribas, Dolors Escoté, Joan Nadal, Joan Tuset, Joaquim Milà, Jocelyne Marmottan, Maria Martínez, Mercè Rius, Miquel Sabaté, Núria Serra, Pere Casanovas, Susanna Inglada, Teresa Pla i Tona Romeu. També s’hi afegeixen set creadors més de nacionalitats diverses, ubicats a París: Isabelle Aubry, Francesc Bordas, Duska, Friederike Guimalac, Debesh Goswami, Pascal Hemery i Jarmila Vesovic.

Inauguració: 11 de desembre a les 20h

El dilluns 14 de desembre a les 19:30h a la mateixa sala: Els colors del vi als fogons. S’uniran les arts plàstiques i visuals amb les creacions de cuiners, enòlegs i productors del col·lectiu Terra i Taula.

Ardhara és un col·lectiu d’artistes del Gran Penedès vinculats, d’una manera o altra, a les convocatòries que a finals dels anys vuitanta i a principis dels noranta va agrupar artistes del Penedès en diferents exposicions (en concret tres: 1987, 1991, 1995), amb la voluntat de redreçar unes mancances culturals en un territori concret, reivindicant-se fora de la centralització barcelonina i fent creació i divulgació de l’art de casa nostra.

L'any 2015 i aprofitant l'avinentesa de la designació de Vilafranca com a capital cultural de Catalunya 2015, el col·lectiu Ardhara va convocar la primera Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals del Penedès, pensada per mobilitzar i donar a conèixer joves artistes emergents del territori. Finalment van ser cinc els artistes seleccionats i van poder exposar la seva obra a la Capella de Sant Joan de Vilafranca. Està previst donar continuïtat a aquest projecte, que es podria repetir el 2017 al Vendrell.
 

Et pot interessar

De l'11 de gener al 22 de març
Figueres
Al alba
Del 25 de gener al 9 de febrer
Igualada
Exposició 'A punt de' de Fabià Claramunt
De l'11 de gener a l'11 de febrer
Reus
cartografies
Del 20 de desembre al 22 de març de 2020
Vilafranca del Penedès
Exposició 'Diferents mirades' a Torredembarra, 2020
Del 10 al 30 de gener
Torredembarra
Exposició 'Aigua, Sol i Ferro' de Josep Maria Balagué
Del 30 de novembre a l'1 de març
Tortosa
Exposició Arqueologia a l’exili. El Museu d’Arqueologia de Catalunya i la Guerra Civil espanyola (1936-1939)
Del 18 de gener al 24 de maig
Girona
13a edició del Festival d'Art Independent Pepe Sales, Girona, 2020
Del 25 de gener al 25 de febrer
Girona