AGENDA
Fires i festes
2017
Del 12 de gener al 4 de febrer
  • Vilanova i la Geltrú
Diferents espais

Els Tres Tombs 2017

PROGRAMA

Dijous 12 de gener

12:00h | Lliurament de les Banderes de Sant Antoni Abat al C/Cabanyes 32. 

Divendres 13 de gener

19:00h | Obra de teatre 'Rhumia' al Teatre Principal. Venda d'entrades, una hora abans a taquilla.

Dissabte 14 de gener:

19:00h | Concert de Música Catalana a càrrec de l'Orquestra Montecarlo. Al Centre d'Art Contemporani La SALA (Joaquim Mir, 12)

19:00h | Correfoc de Sant Antoni amb el Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Diablesses de la Geltrú, Diables de la Collada, Tronats de Mar, Ball d’Enveja, Drac de Vilanova, Drac de la Geltrú, Drac Petit de la Geltrú i la Carpa i el Porró. Recorregut: Plaça de Sant Antoni, C/ de la Bomba, plaça de les Neus, Rambla Principal, Av. Francesc Macià i plaça de la Vila. 

23:00h | Ball dels Tres Tombs amb l'Orquestra Montecarlo. Venda d'entrades una hora abans a la taquilla. 

Diumenge 15 de gener:

11:30h | Solemne passada de Balls i Entremesos en honor de Sant Antoni Abat. Hi participen: El Drac de Vilanova, Mulassa Boja, Mulassa Presumida, Gegants Petits de Vilanova, Guita de la Geltrú, Ball de Cotonines de Vilanova i la Geltrú, Ball de Bastons del Vendrell, Ball “ La Figa te Fai “ de Torredembarra i Moixiganga de la Geltrú. Itinerari: Plaça de les Neus, Rambla Principal i plaça de la Vila. A la plaça de la Vila, els balls i entremesos quedaran a l’espera de la sortida de les autoritats un cop finalitzat el pregó. 

12:00h | Trasllat de Bandera Des del carrer Manuel de Cabanyes no 32, l’equip portant de la bandera de l’any passat i el president de l’Associació dels Tres Tombs, J. Mercadé Balsells, acompanyats de la Banda de Música Mestre Montserrat de la
nostra ciutat, es dirigirà cap a la plaça de les Neus, Rambla Principal, carrer Almirall Colom, carrer Escolapis i plaça de la Vila.A la plaça de les Neus, una vegada hagi passat la Bandera de Sant Antoni cap al pregó, l’Agrupació de Balls Populars farà la Exhibició de Balls de Sant Antoni. 

12:30h | Pregó dels Tres Tombs 2017 a càrrec de Tània Guasch Gascón, Presidenta de la Federació Catalana de Tres Tombs. 
Finalitzat el pregó, Ballada de Salutació a la Bandera de Sant Antoni Abat a càrrec el Ball de Les Cotonines de Vilanova i la Geltrú. I Lliurament de la Bandera a la pl. Soler Gustems, 14. 

17:00h | Obra de teatre 'Tres ases molt rucs' a càrrec de la companyia Esbarjo. Al Teatre del Círcol Catòlic. Venda d'entrades una hora abans a la taquilla. 

19:00h | Concert de Festa Major d'Hivern a càrrec de la Banda de Músca Mestre Montserrat. A l'Auditori Eduard Toldrà. Venda d'entrades una hora abans a la taquilla. 

Dilluns 16 de gener

12:00h | Repicament de campanes i llançament de 12 morterets d'inici de la Festa. Pl. de Sant Antoni. 

Dimarts 17 de gener

8:00h | Esmorzar d'escalfament a la Masia d'en Frederic. 

10:00h | Toc de Crida a Ofici a càrrec dels Ministrers de Vilanova. A la pl. Sant Antoni Abad. Al mateix temps, a la pl. Soler i Gustems 14, Arriada de Bandera i anada a ofici amb l'equip portant de la bandera d'enguany: Laura Martorell Pérez com a Abanderada, i com a Cordoneres: Jana Martorell Pérez i Carla Martorell Pascual, i com a capità de Bandera Josep Maria Martorell Garcia, acompanyades pel president de l ́Associació dels Tres Tombs, en Jaume Mercadé i Balcells. La comitiva, acompanyada per la Banda de Música del Mestre Montserrat, es dirigirà cap el C/ Tetuan, Rambla Prin- cipal, plaça de les Neus, C/ de la Bomba i plaça de Sant Antoni. Un cop anunciats pels Ministrers de la Vila-nova i rebuts per Mn. Pere Milà i Vidal, rector de la Pa- rròquia de Sant Antoni Abat, rector de la Parròquia de Santa Maria de la Geltrú i vicari episcopal, faran l’entrada al temple amb la bandera.
Acompanyats per primera vegada amb els quatre components de l’equip de fa 50 anys, amb l’abanderat Simeó Sendra Piñol i els cordoners Salvador Mateu Serra i Josep Soler Carbó i el capità de Bandera, Salvi Alba Romagosa, per dur a terme l'Ofici Solemne.  

11:00h | Concentració de Cavalleries, carros i carruatges a la Masia d'en Frederic.

12:00h | Benedicció de cavalleries, carros i carruatges i inici dels Tres Tombs 2017. Carrer de la Bomba continuant per: la plaça de les Neus, carrers de l’Aigua, Josep Coroleu, Torre d’Enveja, Menéndez Pelayo, Av. de Francesc Macià, Josep Coroleu, Av. de Cubelles, Havana, Rambla Principal i plaça de les Neus, finalitzant així el primer tomb per començar el segon tomb amb el mateix itinerari.

14:00h | Lliurament de Premis i Trofeus, a la Rambla Principal. 

16:00h | Dinar del Carreter a la sala gran de la Masia d'en Frederic.

17:00h | Musical infantil amb 'Gisela i el libro mágico' a l'Auditori Eduard Toldrà. Venda d'entrades a Atrapalo i una hora abans a taquilla.     

19:00h | Estrena de la Sarsuela Catalana 'Cançons de Taverna al Mar' al Pòsit dels Pescadors. Amb Maria dels Àngels Damunt (soprano), Isabel Martí, ( triple còmica ) i Oscar Encias ( tenor ). Amb directe de l’Orquestra de divuit professors de música dirigida pel mestre Josep Maria Damunt. Venda de localitats els dies 15,16 i 17 de gener, d’11 a 13hores a la taquilla del Teatre del Pòsit. Es poden fer reserves al telèfon 938 155 085.  

19:30h | Concert amb Joan Reig a l'Auditori Eduard Toldrà. Venda d'entrades una hora abans a taquilla. 

Diumenge 22 de gener

12:30h | Cercavila infantil de Sant Antoni. Balls que hi participen, Diables Petits, Diablesses Petites, Drac Bessons de la Geltrú, Drac Barrina, Mulassa Cabreta, Cercolets, Pastorets, Cintes, Panderos, Gitanes, Bastons Nens, Bastons Nenes, Falcons, Bordegassos. Amb el següent recorregut: C/ de la Bomba, plaça de les Neus, Rambla Principal, Av. Francesc Macià, plaça de la Vila, C/ dels Caputxins, plaça de les Cols, C/ Sant Gregori, plaça de les Neus, C/ de la Bomba, per finalitzar a la plaça de Sant Antoni.

12:30h | Dansa d'Hivern al Museu Can Papiol a càrrec del grup de Dansa de Vilanova i la Geltrú. 

19:30h | Missa commemorativa a l'esglèsia de Sant Antoni. 

Diumenge 29 de gener

14:00h | Dinar de germanor al Restaurant Cal 6 QU. Presidit per l’equip portant de la Bandera, autoritats, Associació i simpatitzants. Durant el cafè es durà a terme la Rifa de l’original portada del programa dels Tres Tombs 2017, gentilesa de Domingo Álvarez i també es portarà a terme el lliurament del premi en memòria de l’Albert Salvany i Bertran. 

19:00h | Gran Concert de Sant Antoni a càrrec de L'Orfeó Vilanoví. A la Sala d'Actes de l'Orfeó Vilanoví.

Dissabte 4 de febrer

20:00h | Concurs fotogràfic 'Tres Tombs 2017'. A continuació, lliurament de premis als guanyadors de l’esmentat concurs. Aquesta exposició romandrà oberta fins al dia 10 de febrer, de dilluns a divendres de 17 a 20 hores 

Et pot interessar