Arts
,
2017
Del 28 d'abril al 28 de maig
Sala del Portal del Pardo
El Vendrell

Exposició de la Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals del Penedès

El passat mes de gener, l’Associació Ardhara i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell van convocar la segona Biennal d’arts plàstiques i visuals per potenciar la difusió de la creativitat emergent al Penedès i Garraf i descobrir artistes plàstics i visuals.

D’aquesta manera, el Vendrell agafa el relleu de la primera convocatòria del 2015 que va tenir lloc a Vilafranca del Penedès, coincidint amb el fet de ser Capital de la Cultura Catalana, i que va culminar amb l’exposició col·lectiva dels artistes seleccionats a la Capella de Sant Joan.

Artistes seleccionats

  • Marta Bosquet, del Vendrell
  • Jordi Cabestany, de Vilafranca del Penedès
  • Roser Blanch, de Vilafranca del Penedès
  • Carlos Ruiz, de Vilanova
  • Aileen Hamilton, de Sant Pere de Ribes
  • Sara Bonache, de Vilanova i la Geltrú

El jurat de la Biennal ha estat format per Anna Maria Guasch, catedràtica d’Història de l’Art de la UB i crítica d’art especialitzada en art contemporani; Jordi Ribas, treballador cultural; Josep Miquel García, director de la Fundació Apel·les Fenosa; Ramon Sicart, galerista; Camil·la Pérez, membre de l'Ardhara, ceramista i presidenta de la Comissió d'Art del Vendrell; i Aura Gumà, seleccionada a la Biennal d'Arts Plàstiques i visuals 2015.

La Biennal

La Biennal té com a objectiu recuperar i actualitzar l'esperit de les 'Exposicions d'Art del Penedès' que es feien als anys 20 del segle XX en diferents ciutats de l'Alt i Baix Penedès i el Garraf. Amb aquest mateix esperit, durant els anys 1987, 1991 i 1995 un grup de joves d'artistes del Penedès van ser seleccionats per a formar part d'una convocatòria promoguda per diferents ajuntaments i altres institucions democràtiques amb el nom d'Ardhara. La convocatòria va aplegar artistes no professionals de les arts plàstiques i visuals de diferents municipis del Penedès: El Vendrell, Sant Pere de Riudebitlles, Vilafranca del Penedès, l'Arboç, Sant Sadurní d'Anoia, Gelida, Vilanova i la Geltrú, etc... amb l'objectiu de mostrar de manera conjunta l'art emergent del moment. 

L’any 2012, diferents artistes que van participar en l’Ardhara es van reunir i organitzar per constituir  una entitat estable i promoure l’art contemporani que s’està creant al nostre territori. I una de les seves principals iniciatives és la convocatòria d’una Biennal d’Arts Plàstiques i Visuals.

Preu: gratuït

Horari: de dimarts a divendres de 17h a 20h, dissabtes d'11h a 14h i de 17h a 20h, i diumenges i festius d'11h a 14h

Inauguració: divendres 28 d'abril, 20h

  • imatge de control 1per1