Fires i festes
,
2015
Del 13 al 15 de novembre
La Ràpita
La Ràpita (Santa Margarida i els Monjos)

Festa del Most

La Ràpita celebra aquest cap de setmana els actes centrals de la Festa del Most. Les activitats van començar el passat dissabte amb la gimcana de tractors, el concurs de poda i el corre-cellers. Al llarg d’aquesta setmana s’han estat realitzant activitats com la tradicional nit de muntanyisme o una xerrada vitivinícola sobre Biodinàmica.

Aquest divendres els actes començaran a les 10 de la nit, al Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc (CCRR), amb el parlament d’obertura, que anirà a càrrec de Aina Mallol, cap de colla dels Xicots de Vilafranca. A continuació es farà la tradicional premsada de raïm amb l’obtenció del most del 2015 i s’inaugurarà la Mostra de vins D.O. Penedès i Cava.

Dissabte a dos quarts d’onze es farà un esmorzar popular, al que seguirà la vint-i-setena edició del Corremost, una concorreguda i animanda cercavila de vehicles sense motor que inclourà la participació del Carromost i els Pagesots. A la tarda els actes continuaran a les 6 a l’església, amb el lliurament dels Premis literaris “Joan Mañé i Guillaumes”. En acabar es donarà la sortida de la cinquena edició del Corre-cellers, una concorreguda proposta per tastar vins a diferents espais particulars de la Ràpita. Les places són limitades i la venda de tiquets començarà una hora abans de l’inici de l’activitat.

Els actes de dissabte al vespre finalitzaran a la plaça de Ramon Cabré, amb una sardinada popular i una actuació de l’Home Orquestra, Pau Saura, a les 11 de la nit, al CCRR.

L’endemà diumenge la Festa del Most continuarà els actes a les 12 del migdia, al Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc amb la celebració del 35è Concurs de Tastavins de la Ràpita, a càrrec d’Anna García i Guillermo Padró. Les inscripcions s’obriran mitja hora abans i el preu per a participar-hi és de 5 euros. A les 7 de la tarda es farà una sessió de monòlegs a càrrec de Gerard Taula, amb degustació de rom cremat i pastes.

Durant tot el cap de setmana el Centre Cultural i Recreatiu Rapitenc acollirà l’exposició de vins i caves en la que el públic pot degustar vins i caves del Penedès. La mostra estarà oberta el divendres de les 10 de la nit a la 1 de la matinada, el dissabte al matí de 12 a 2 i de dos quarts de 8 del vespre a les 2 de la matinada. Diumenge obrirà de les 6 de la tarda a les 10 de la nit.

  • imatge de control 1per1