AGENDA
Arts
2017
Dies 19 i 20 de maig
  • Sitges
Diferents espais

Festival Lumen Sitges 2017

Els dies 19 i 20 de maig, Sitges es convertirà en la capital catalana del videomapping. Dos dies en què públic podrà gaudir de les tècniques de creació audiovisual més innovadores i se sentirà partícip de les activitats relacionades amb aquesta eina de creació artística. 

Lúmen és la unitat de mesura del flux lluminós i una de les primeres característiques que es miren en un projector. Sitges és una de les ciutats més emblemàtiques de la costa catalana, caracteritzada pel seu dinamisme i coneguda pel seu caràcter modern. Festival és una paraula que ens evoca un esdeveniment que compta amb diversos actes o representacions artístiques. El Lumen Sitges Festival, doncs, no necessita gaire més explicació. Un festival obert a tothom, que s'ajuda de l’arquitectura de la ciutat per a la creació contemporània i innovadora de les arts audiovisuals. Arquitectura 2.0. 

En aquesta primera edició del Lumen Sitges Festival, que se celebrarà els dies 19 i 20 de maig, hi haurà nou espais repartits per tota la ciutat. En cadascun, es podrà comprovar com aquesta tècnica es posa al servei de diferents objectius, tenint sempre en compte la participació ciutadana d'una o altra manera. Així, les façanes del centre turístic de la població ens oferiran des d'un concurs de videomapping amateur allunyat de l'exclusivitat de les grans productores, fins a les creacions que infants a partir de 3 anys han aportat des de diferents centres escolars de la ciutat, i que encaixen perfectament amb l'arquitectura d'alguns edificis. 

També podrem jugar a temps real al pare de tots els videojocs (Pong) a la façana d’una ermita, o ballar a ritme de swing immersos en imatges d’època que ens transportaran al Sitges que va de 1910 a 1960. 

Photocalls a la carta, activitats interactives per als més menuts, projecció a gran escala de fotografies que el públic podrà enviar a través dels seus dispositius mòbils... Aquestes són algunes de les propostes que complementen aquest festival, que té especial interès que els continguts siguin aportats per ciutadans i que evita, així, convertir-se en una mostra de treballs professionals.

Més informació al web de Lumen Sitges

Et pot interessar

Exposició Horacio Elena: De la Platja a Sitges
Del 17 de març a l'1 de maig
Sitges
Visita a la muralla i el Casc Antic de Sitges
Dissabte 24 de març, 17h
Sitges
 Concert Solidari Creu Roja a benefici de la infància
Divendres 20 d'abril, 19h
Vilanova i la Geltrú
Wolves Nights presenta 'MTZ – Manuel Turizo'
Divendres 23 de març, 00h
Vilanova i la Geltrú
'Casa' de Tracart
Divendres 6 d'abril, 20h
Vilanova i la Geltrú
Activitats de març a la biblioteca Manuel de Pedrolo
Del 2 al 28 de març
Sant Pere de Ribes
The Chanclettes '#DPUTUCOOL'
Dissabte 28 d'abril, 23h
Sitges
La captura de l'instant
Del 24 de febrer a l'1 de juliol
Vilanova i la Geltrú