Activa't
,
2017
Dissabte 3 de juny, 11h
EMMPAC i Museu Àngel Guimerà
El Vendrell

II Seminari Guimerà. 'Guimerà i la música'

Amb l’objectiu de continuar difonent la vida i obra d’Àngel Guimerà, el proper dissabte 3 de juny, l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC), acollirà el II Seminari Guimerà amb la participació de ponents de reconegut prestigi. Enguany, el títol del seminari és 'Guimerà i la música' i l’organització va a càrrec de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell amb la col·laboració de la Societat Verdaguer.
 
El seminari esdevé una trobada anyal de referència tant per als estudiosos de Guimerà i el teatre vuitcentista, com també per als directors, intèrprets, escenògrafs, músics entre altres, que hagin representat, o puguin representar algun dia, l’obra de Guimerà en l’àmbit professional o amateur. Tot plegat comptant amb la participació activa del poble del Vendrell. L’any passat es va centrar en l’obra de Maria Rosa, peça que va iniciar una fructífera i sòlida relació personal i professional de Guimerà amb l’actriu María Guerrero. Aquesta circumstància concreta va ser el punt de partida de la posterior i progressiva projecció internacional de la figura i el teatre de Guimerà. Aquest any el Seminari estarà centrat en Guimerà i la música. Per això s’ha convidat a participar als principals especialistes en la història de la música per a poder posar l’accent en aquest aspecte sobre les obres de Guimerà que van ser un referent dins el camp de l’òpera i la lírica del moment.

PROGRAMA

A l'Auditori petit de l'Escola Municipal de Música Pau Casals,
10h | Presentació del llibre que recull les ponències del I Seminari Guimerà, a càrrec d’Enric Gallén
10:30h | Xosé Aviñoa, 'Guimerà, impulsor de repertoris lírics'
11:00h | Francesc Cortés, 'Entre el drama i l’èpica: el lied a l’obra de Guimerà'
11:30h | Roger Alier, 'Tiefland, una òpera verista alemanya'
12:30h | Albert Guinovart i David Puertas, 'Del llibret a la partitura'

Al Museu Àngel Guimerà,
13h | Concert 'Guimerà líric', a càrrec del grup Operaílica
19h |  Visita guiada, a càrrec de David Puertas, amb el títol 'Una visita musical per a una vida teatral'.

 

Preu: gratuït

Reserves: cal fer reserva per a la visita al Museu Àngel Guimerà, de les 19 h, sota el títol 'Una visita musical per a una vida teatral', a càrrec de David Puertas. 
 

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1