Entorn
,
2016
Dissabte 16 de juliol, 19h
Far de Sant Cristòfol
Vilanova i la Geltrú

Inauguració de l'Espai Far

El nou Espai Far, un equipament museístic destinat a l’exhibició i difusió del patrimoni mariner d’aquesta vila s'inaugura el proper 16 de juliol. Es posa a l’abast de veïns i visitants les històries i curiositats relacionades amb el mar, amb l’objectiu de recuperar les arrels més marineres d’aquest municipi.

Vilanova és una ciutat mediterrània que sempre ha tingut present la influència del mar en el seu passat, present i futur. Si vols descobrir aquesta empremta marinera, en menys d’un mes, ho podràs fer a l’Espai Far. Et recomanem especialment una visita als seus tres espais:

  • El Museu del Mar. L’antiga casa del faroner, et permetrà conèixer a través de diferents peces, les particularitatsde la platja de Vilanova, el seu far, la vida cultural, comercial, pesquera i portuària. I a més, podràs gaudir de mil i una històries, gràcies a l’espai dedicat a la preservació de la memòria oral.
  • L’Espai Víctor Rojas. Sabies que el bot de salvament Víctor Rojas és un dels tres únics bots que es conserven a Catalunya? En aquest espai, tindràs l’oportunitat de veure aquesta embarcació i conèixer de prop la seva curiosa història. Només t’avançarem que va ser construir l’any 1916 a les Drassanes de Miquel Corbeto de Barcelona i que el 1925 va arribar a Vilanova, on va realitzar funcions de salvament fins a l’any 1957. Un espai ideal per conèixer històries humanes, on aquest bot va ser el protagonista.
  • El Museu de Curiositats Marineres Roig Toqués. Podràs gaudir de la col·lecció que Francesc Roig Toqués va anar formant al seu petit museu, sense oblidar la carpa Juanita, el petit peix que bevia en porró i menjava en cullereta, que va arribar a ser coneguda internacionalment.

Amb aquest nou equipament, Vilanova s’obre al mar i recupera el seu llegat històric. Sens dubte, l’Espai Far per la seva ubicació a primera línia de mar, esdevé l’indret ideal per submergir-se en els relats mariners. 

Més informació: http://www.espaifarvng.cat

  • imatge de control 1per1