Arts
,
2017
Dijous 15 de juny, 19:30h
Biblioteca Museu Víctor Balaguer
Vilanova i la Geltrú

Inauguració de l'Exposició 'Guinovart. Trencant els límits'

Inauguració, a la sala d'exposicions temporals del Museu Víctor Balaguer, de l'exposició "Guinovart, trencant els límits".

La Biblioteca Museu Víctor Balaguer acull una mostra sobre el pintor Josep Guinovart, fruit de la col·laboració amb la Fundació Espai Guinovart d’Agramunt. L’exposició s’emmarca en la commemoració del desè aniversari de la mort de Josep Guinovart, que ens deixà el desembre de l’any 2007. Durant tot el 2017 i el 2018 seran moltes les institucions, entitats i sales que desplegaran aquest aniversari homenatjant a un dels artistes catalans més rellevants de la segona meitat del segle XX.

Era un deure i un deute sumar-se a aquest homenatge atesa la vinculació de l’artista tant amb la ciutat de Vilanova, que conserva la Torre Blava intervinguda per ell al Passeig de Ribes Roges, com amb el propi Museu Balaguer per la seva presència històrica en les col·leccions. Habitualment, a les sales de la primera planta es poden trobar obres de Guinovart exhibides de forma permanent. Les peces han ingressat en diferents contextos. El primer, fruit de la seva participació en el projecte de primer Museu d’Art Contemporani de Barcelona, a la Cúpula del Teatre Coliseum, a inicis de la dècada de 1960. Quan tot el conjunt d’obres va entrar a la fundació balagueriana hi constaven dos quadres de Guinovart juntament amb molts altres exemples d’art informal o figuratiu dels seus contemporanis, com Ràfols-Casamada, Hernández Pijoan o Tharrats, entre d’altres.

La segona entrada d’obra de Guinovart està vinculada a la creació de la Torre Blava. L’any 1996 va fer donació de l’anomenat "Llibre de mar", un quadre de grans dimensions on es posa de manifest aquesta passió de l'artista per la Mediterrània que ha expressat al llarg de la seva trajectòria. Mar i terra. Ocre i Blau. Natura i orígens. Agramunt i Vilanova. Amb motiu de la mostra pensada per l’homenatge, aquest díptic també formarà part del discurs expositiu. 

Horaris: 

Matins: de dimarts a divendres de 10 a 14 h.
Dissabtes i diumenges d’11 a 14h.
Tardes: de dimarts a dissabte de 17 a 19h, excepte dijous de 19 a 21 h. Dilluns tancat. 

Més informació, aquí. 

  • imatge de control 1per1