Arts
,
2016
Dissabte 20 d'agost, 20h
La Trastera
Calafell

La Galeria Sicart a La Trastera. Aixequem-nos i aneu-hi!

La creació artística, més enllà de la banalitat estètica, no és aliena a les situacions personals, socials i polítiques de la població més propera, i deixa constància, a vegades fins i tot pren partit, de les actuacions del sistema en contra dels interessos d’una majoria.

A través de les seves accions converteix la denúncia, la reivindicació, la lluita, en producció d’obra, i aquesta, en el millor dels casos, quedarà exposada davant els ulls tant dels administradors com dels administrats. Davant la indolència generalitzada dels administrats d’aixecar-se, de protestar, de sublevar-se, l’administració sempre és àvida d’absorbir qualsevol crítica, no per a corregir els errors sinó per blindar millor els seus interessos. Així l’artista, la majoria de les vegades, es converteix en aliat del sistema i n’entra a formar part.

'Aixequem-nos i aneu-hi!' és el punt de vista de 4 artistes vinculats a la Galeria Sicart sobre com a través de l’acció (Juna Pablo Ordúñez-Mawatres), la denúncia (Muu Blanco), la mediació (Ro Caminal) o l’ironia (Levi Orta), es posa en relació l’artista amb el poder i la societat que l’envolta.

  • imatge de control 1per1