Llibres
,
2015
Dilluns 22 de juny
Biblioteca Pública Terra Baixa
El Vendrell

Marató de contes

La narració de contes és una activitat estrella i ja tradicional a les Biblioteques i es vol aconseguir que aquest dia la Biblioteca estigui impregnada de narració oral per a totes les edats i tots els públics (infants, adults) i que, per un dia sigui la casa dels contes.

Durant el dia 22, la biblioteca tindrà un horari especial. Al matí, de 9:30h a 13:30h i a la tarda, de 16:30h a 21:30h. El primer conte tindrà el tret de sortida a les 10:00h del matí i l'últim a les 21:00h del vespre. S'aniran realitzant pels diferents espais i sales de la biblioteca. No cal inscripció prèvia.

Marató de contes

10:00h 'El tigre de l’Emília'; Mercè Catalan / 'Kofu: el niño chocolate' i 'L’àvia viatgera'; Dolors Jané / 'Laura y el corazón de las cosas' i 'La señora de los mares'; Conxi Andolz / 'La Tina a l’Everest'; Ramon Bartés. A partir 5 anys (sessió avis-néts).

11:00h Fem el nostre poema; Marta Ju. De 3 a 5 anys.

11:40h 'La dona d'aigua i en Jepet'; Cristina Vadillo. A partir de 3 anys.

12:15h 'Wall-E, un conte del futur'; La Ballaruga. De 3 a 7 anys.

17:00h 'L'Stelalluna'; Josep Borrut. A partir de 6 anys. / 'El Tabalet'; Magda López. A partir de 3 anys.

17:00h 'Contes i somnis de dins d'una maleta'; Marietta Contacontes. De 6 mesos a 3 anys.

17:45 'Roda de contes: els nens també expliquen contes'; infants de P5 de l'Escola Marta Mata. A partir de 3 anys.

17:45h 'El gos de casa'; Maria Ramon. A partir de 8 anys (sessió pares i nens).

18:15h 'Què passa si expliques un conte mentre fas una altra cosa?'; Iraida Llucià. De 5 a 9 anys.

18:45h 'Contes i cançons de dins d'una maleta'; Marietta Contacontes. A partir de 3 anys.

19:00h 'L'Evangeli segons Carles Flavià'; Marina Vilardell, Sílvia Basseda i Anna Palacín. Adults.

20:00h 'Y el fútbol contó un cuento: 19 de diciembre de 1971'; Alfons Morillas. Adults.

21:00h 'Tots som Hans Christian Andersen'; Xavier Sanjuan. Adults.

 

Informació addicional: Les sales estaran obertes per la lectura i estudi tot i la dinàmica que comporta unes activitats com aquestes. Tots els serveis estaran tancats, tant el de préstec, informació i serveis informàtics. Excepte que hi haurà wifi obert.

 

10 anys de la Bilbioteca Terra Baixa i Centenari de les Biblioteques Populars

Durant els mesos de juny, octubre i novembre, la Biblioteca Pública Terra Baixa celebrarà els 10 anys de la seva obertura i posada en funcionament, i ho farà sumant-se a la celebració de l’Any de les Biblioteques, en commemoració del Centenari de les Biblioteques Populars.

El Servei de Biblioteques de la Generalitat celebra el tret de sortida a le primeres Biblioteques Públiques de la Mancomunitat l’any 1915, amb una sèrie d’actes i de projectes sota el lema “Biblioteques per molts anys”, per posar en relleu la trajectòria d’un segle de servei ininterromput de Biblioteca a tot el territori català i, d’altra banda, la voluntat d’encarar un futur amb oportunitats i nous reptes que permetin a les biblioteques avançar en la bona direcció.

La Xarxa de Biblioteques Populars va ser creada per la Mancomunitat de Catalunya dins d'un projecte més ampli que també contemplava la Biblioteca de Catalunya i l'Escola Superior de bibliotecàries. Formava part de tot una sèrie d'Institucions i de serveis públics que tenien com a objectiu convertir Catalunya en una "nació culta, europea, civilitzada".

El Vendrell fa gairebé un segle que gaudeix de biblioteca de manera ininterrompuda. Per tant, pocs equipament culturals al Vendrell tenen aquesta història, ja que també des del punt de vista arquitectònic i patrimonial l’edifici de la Biblioteca Popular és l’equipament públic més antic que es conserva actualment al nostre municipi. Al llarg de tots aquest temps la biblioteca ha estat sota la responsabilitat de diferents administracions (Mancomunitat, Diputacions, Generalitat, etc), i des de la inauguració de la Biblioteca Pública Terra Baixa, en la seva unbicació al c/ Major, és gestionada per l’Ajuntament del Vendrell.

Per a la Biblioteca Pública Terra Baixa, aquests 10 anys han estat de consolidació del procés de municipalització, d’experimentació en altres maneres de treballar, de posada en marxa de nous projecte i d’adaptació als molts canvis que s’estan produint en el món de la informació en general.

Degut a la COVID-19 consulteu la web de l'organització per possibles canvis d'última hora

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar