Jump to navigation
Diumenge 16 de març, 10h
Dies 22 i 23 de març
Del 13 al 23 de març
Del 14 de febrer al 23 de març
Cada dijous
Dissabte 29 de març
De l’1 al 29 de març
De l'1 de febrer al 30 de març
El binomi formatge i vi és l'estrella de les noves activitats que organitza l'Obrador de Xerigots de Vilafranca del Penedès. L'espai s'obre als visitants amb propostes enoturístiques protagonitzades per maridatges amb 15 formatges del món i 5 vins catalans, un joc on caldrà trobar la millor parella per a cada vi. L'experiència no acaba només amb el tast, ja que es tracta d’un recorregut per conèixer diferents formes d’elaboració de formatges i posar els sentits a prova per diferenciar els tipus de llet i els graus de maduració.
Abans del tast, l'activitat ens proposa fer una visita a l’Obrador, situat en un antic magatzem de vi a l’emblemàtic carrer Comerç de Vilafranca, una zona característica per les seves naus on, al segle XIX i principis del XX, i gràcies a l’impuls de l’activitat vinícola del Penedès, s'hi emmagatzemava el vi que es comercialitzava en bótes i dipòsits a arreu del món. A l'Obrador, Xerigots hi afina els formatges que arriben de formatgeries artesanes de Catalunya, Espanya, França, Itàlia, Regne Unit i d’altres indrets del món. L'espai d'afinament, un dels pocs de Catalunya, és a més especial i únic: antics cups de ceràmica on abans s'hi guardava el vi, un indret que reuneix les condicions òptimes d’humitat i temperatura per afinar grans formatges.
Reserves al web de Xerigots.
25 euros
20 euros membres del Club Xerigots