Música
,
2015
Dies 15 i 16 de juliol
Parc de Ribes Roges
Vilanova i la Geltrú

Nowa Reggae 2016

Els Max Romeo i Keith & Tex serán els caps de cartell de la 11a edició els dies 15 i 16 de juliol i, per primera vegada el Nowa Reggae comptarà amb 4 escenaris i més de 30 actuacions durant les dues jornades

L'aposta del festival Nowa Reggae pels sons jamaicans augmenta en la seva onzena edició el proper 15 i 16 de juliol. Aquest any i per primera vegada, el festival se celebra al Parc de Ribes Roges, situat davant del mar molt a prop de l'anterior recinte. El canvi d'ubicació es deu a la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que prohibeix la programació de concerts al Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú.

Max Romeo, considerat una llegenda de la música jamaicana, té una gran habilitat per harmonitzar el fervor religiós del gospel, la ruptura del soul i els laments de la gent del guetto. Va iniciar la seva carrera a finals dels 60, ja ha registrat més de 17 àlbums i centenars de singles, que com "Chase The Devil", "Wet Dream" o "One Step Forward" van convertir a Max Romeo en la primera estrella internacional del reggae.

El duo Keith & Tex, que actuarà per primer cop a la península, va ser una de les estrelles que van formar la constel·lació daurada de la música jamaicana a finals dels 60', brillant amb llum pròpia sobre l'estil rocksteady, per a molts el més gloriós que ha donat fins al moment l'illa caribenya. Per aquella època van deixar per a la posteritat delícies sonores com Stop That Train, Tonight o Let Em Be The One.

No obstant això, el públic no només retrà homenatge a aquestes llegendes de la música com és un costum a Vilanova i la Geltrú. L'ampliació del festival, passant de 2 escenaris a 4, dóna la possibilitat d'agrupar a més de 30 artistes de diferents estils jamaicans, passant per l'ska amb accent català dels barcelonins Dr.Calypso o la renovada escena sound system encapçalada per Maasai Warrior i Vibronics des del Regne Unit, sense oblidar els nous projectes nacionals acompanyats per una gran quantitat de seguidors, com ara Iseo & DodoSound o el tan sol·licitat Alex Bass juntament amb The Same Song Band.

Els seguidors dels ritmes més ballables com el dancehall també tindran el seu espai dins el festival encapçalat per dos dels sounds amb més fama del panorama europeu, Northern Lights i Heavy Hammer, representant a Itàlia amb la seva peculiar manera d'oferir un xou intens, al més pur estil jamaicà.

L'elenc d'artistes que ofereix aquest any el Nowa Reggae Festival augura dues jornades inesgotables de grans moments musicals per gaudir també en família, per exemple en les activitats programades per a les primeres hores del dissabte 16 de juliol pensades per la diversió dels més petits.

Venda d'entrades en línia aquí.

#nofemsorollfemcultura

 

  • imatge de control 1per1