Llibres
,
2017
Dimarts 6 de juny, 20h
Museu Deu
El Vendrell

Presentació del llibre 'Las mujeres de la calle Luna'

L'escriptor Javier Lasheras, autor de 'Las mujeres de la calle Luna', serà al Vendrell presentant la novel·la, LXIII Premio de Novela Ateneo Ciudad de Valladolid, acompanyat per José Luís Espina.

'Las mujeres de la calle Luna', sobrepassant les fronteres del gènere, és un thriller en el qual l'art i una sèrie d'assassinats comparteixen protagonisme amb l'extremisme religiós, les relacions familiars o l'estranyament en una ciutat allunyada de la seva imatge turística. Una narració en la qual s'indaguen les relacions entre la mirada i el desig, el sexe i el pudor o la frontera entre ficció i realitat. L'última novel·la de Javier Lasheras ens submergeix, a través de les interpretacions d'un quadre que encara avui segueix escandalitzant a molts, en un món on els abismes de la naturalesa humana i les seves conseqüències són impredictibles.

Un assassí. Una obra d'art. Un luxe a l'abast de pocs. Un thriller que depassa les fronteres del gènere. Una nit d'hivern, aprofitant unes obres de restauració en el Museu d'Orsay a París, un tot terreny irromp en una de les sales per robar el quadre L'origen del món, de Gustave Courbet. Gairebé al mateix temps apareix el cadàver d'una dona salvatgement mutilada en el port de Bercy. Tots dos fets, en aparença inconnexos, uniran les recerques del comissari Orazio Danglade i la tinent Isabelle Millet, especialitzada en la lluita contra el tràfic de béns culturals. Les diferències d'edat i les seves diferents concepcions de la vida no seran obstacle per compartir el pes dels seus propis pecats, que podran redimir-los o condemnar-los.

Javier Lasheras (Don Benito, Badajoz - 1963). Va viure a Avilés, Cartagena i Sevilla i, en l'actualitat, resideix a Oviedo. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat d'Oviedo, Lasheras és autor de diversos llibres de poemes i una novel·la. D'entre ells, La paz definitiva de la nada va valer l'IX Premi de la Fira del Llibre de Madrid en 1999.

Posteriorment va publicar Fundición (Algaida, 2008). La seva primera novel·la, El amor inutil, va aparèixer en 2004. L'any 2008  va comossariá l'exposició Lúcido Ángel (1925-2008) Exposición bibliográfica, així com el catàleg de la mateixa, dedicada al poeta Ángel González. Va ser responsable del programa Literástura destinat a la promoció de la lectura i de l'obra i els seus autors, fruit del com es van organitzar més d'un centenar d'activitats literàries a Astúries, així com diverses trobades de caràcter nacional i internacional, amb les seves corresponents publicacions. A més, va ser president de la Asociación de Esceritores de Asturias - de la qual és soci fundador -, i director de la revista digital LITERARIAS.

  • imatge de control 1per1