Fires i festes
,
2015
Del 13 al 15 de novembre
Teatre Principal i Saló del Carnaval
Vilanova i la Geltrú

Saló del Carnaval

Un dels principals esdeveniments pel qual es coneix Vilanova i la Geltrú és el seu Carnaval, festivitat que, prohibida durant el règim franquista, la vila va rependre a partir dels anys cinquanta. Això va fer que durant molts anys la ciutat fos reconeguda arreu de l’Estat per aquesta festa. Com que aquest és un dels arguments principals de reconeixement de la ciutat, s'ha proposat utilitzar-lo com a base per donar singularitat i identitat a la Fira de Novembre, esdeveniment que té lloc tres mesos abans del Carnaval.

La proposta es basa en introduir un aparador, obert a tot el país, per motivar carnavals d’arreu a presentar la seva festa (el carnaval local) i donar-la a conèixer.

Amb el Saló del Carnaval, la Fira obrirà un espai professional per a tota la indústria i l’artesania (manipulats de paper i plàstic, bijuteria i passamaneria, gastronomia, contractació de viatges i d’espectacles, etc.), que girarà al voltant de la celebració del Carnaval i altres manifestacions festives anuals.

El Saló constarà de dos blocs: un primer de caràcter civicocultural amb jornades d’estudi, divulgació i reconeixement sobre poblacions en Carnaval, i un segon bloc de caràcter comercial i expositiu, el Saló Comercial del Carnaval i la Festa.

Més informació: 
www.firadenovembre.cat

 

 

  • imatge de control 1per1