Llibres
,
2017
Dilluns 20 de febrer, 17:30h
Biblioteca Joan Oliva i Milà
Vilanova i la Geltrú

Taller: 'Neollegendista. Construir les llegendes del Penedès-Garraf'

A la biblioteca Joan Oliva i Milà es fa el taller "Neollegendista. Construir les llegendes del Penedès-Garraf", a càrrec de l'escriptor, gestor cultural i estudiós del llegendari popular Bienve Moya. Es faran quatre sessions, sempre en dilluns, dies 30 de gener, 6, 13 i 20 de febrer. Les inscripcions, necessàries, ja són obertes a la mateixa biblioteca.

Entre els temes que es tractaran a les diverses trobades hi ha la toponímia, els límits geogràfics, els habitants ancestrals, els primers habitants, l'edat mitjana, la conquesta de la Marca, o els herois populars. Cada sessió tindrà una introducció temàtica, una pluja d'idees i una redacció del què hagi sorgit. A cada una de les sessions es farà una part teòrica i una part pràctica de recerca i de redacció sobre llegendes al voltant d'un tema concret o una cronologia determinada.

Bienve Moya va fer estudis dramàtics a Barcelona, va ser director del Teatre Principal de Vilanova i la Geltrú, i gerent de la Xarxa de Teatres Públics de Catalunya. Ha estat articulista en diverses etapes de la revista L'Avenç, Cuadernos de Pedagogia, El Temps i també en premsa a El Periòdico de Catalunya o L'Avui. Entre les seves obres publicades destaquen La petita història del Garraf (1993), L'epopeia de vilanovins i geltrunencs (1996), Vull ser mulasser (1998), Llegendes del Penedès i les valls del Garraf (2005), Carnaval de Vilanova i la Geltrú (2010), o Cada dia és festa (2014). L'any 2009 rebé el Premi Nacional de Cultura en la categoria de Cultura Popular.

Els objectius del taller són conèixer el Penedès històric com a territori per a la llegenda (primers habitants ibers, edat mitjana, herois populars o la pròpia actualitat) i construir la llegenda a través de la matèria literària. L' Institut d'Estudis Penedesencs col·laboren en la difusió i en cas que en surtin escrits de qualitat durant la realització d'aquest taller de les llegendes populars seran publicats en alguna de les seves publicacions.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1