Arts
,
2016
Diumenge 27 de novembre, 12h
Centre d'Art Contemporani La Sala
Vilanova i la Geltrú

Visita comentada a l'exposició 'Armand Cardona. L'etapa informalista 1960-1962'

Diumenge 27 de novembre a les 12 h tindrà lloc la visita comentada, gratuïta, a l'exposició "Armand Cardona Torrandell. L'etapa informalista 1960-1962", a càrrec d'Àlex Cardona, membre de l'Associació Armand Cardona Torrandell i nebot de l'artista.  

L'exposició reuneix una trentena de quadres d'aquests anys, amb algunes dels períodes immediatament anterior i posterior, on es pot veure com l'artista s'introdueix progressivament en l'informalisme i com el va deixant per entrar en una nova figuració, mantenint continuïtat en la seva trajectòria. Una etapa curta però molt fructífera i que va deixar petjada en la seva obra posterior. 
L'informalisme abasta tendències abstractes força diverses, que es desenvoluparen a França i a la resta d'Europa després de la segona Guerra Mundial en paral·lel a l'expressionisme abstracte dels Estats Units d'Amèrica, amb una presència forta de la personalitat de cada artista, a través de les tècniques o materials emprats, una exaltació de l'atzar i la improvisació i un rebuig a la construcció premeditada.

A Catalunya, l'informalisme aconsegueix auge a la meitat de la dècada de 1950 i culmina a principis de la següent. Entre els artistes coneguts que s'hi adscriuen podem esmentar Antoni Tàpies, Romà Vallès, August Puig, Josep Guinovart, Albert Ràfols Casamada, Joan Hernández Pijoan o Carles Mensa, entre d'altres. Una observació de l'obra d'aquests artistes posa de manifest la pluralitat de variants i de matisos que presenta l'informalisme. Armand Cardona és un nom que sobresurt.

L'Exposició es podrà visitar fins el 8 de gener.