David Canto / Pantalla.cat
,
29/09/2015
Arts

Set pecats per cometre al Festival de Sitges

El Festival Internacional de Cinema Fantàstic torna a Sitges del 9 al 18 d'octubre

Foto: 

CEDIDA
Pecats per sobreviure el Festival de Cinema de Sitges
No és gens fàcil sobreviure a deu dies de fantasia, terror i thrillers, però us hem preparat una petita caixa que conté algunes propostes per treure'n el màxim profit. No us preocupeu per la sang que en regalima, és ben normal...

Fa 20 anys una pel·lícula va marcar un punt d'inflexió a la història del cinema, afegint el terror al thriller políciac. El Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el Festival de Sitges, homenatja 'Se7en' dedicant-li el cartell, el macabre i divertit espot publicitari, projeccions i el llibre del festival, "Seven. Los pecados de David Fincher".

A Surtdecasa Penedès també us hem preparat una caixa amb una sorpresa… Però en aquest cas el contingut són set propostes perquè pequeu com cal durant el proper Festival de Sitges.

- Gola. Si quan et lleves el primer que penses és en cervells, no et pots perdre la "Zombie Walk". Dissabte 10 d'octubre podràs desfilar amb els teus companys morts vivents pels carrers de Sitges i, potser, berenar algun dels curiosos que s'hi acostin. No seràs l'únic zombi del festival, perquè l'Arnold Schwarzenegger hi interpreta al pare d'una a 'Maggie' i l'Elijah Wood (el Frodo d''El Senyor dels Anells') s'enfrontarà a infants zombis a 'Cooties'. També podeu descobrir d'on veniu amb la projecció de dos capítols de la sèrie 'Fear the Walking Dead', preqüela de 'The Walking Dead'.

 

La Zombie Walk

- Mandra. Si et fa mandra buscar i rebuscar a la programació del festival, una aposta segura són les maratons. Diumenge dia 18, últim dia del festival, en trobaràs a tots els espais, amb una selecció del millor que s'hi ha pogut veure en aquesta edició.

- Supèrbia. No només es fan bones produccions de gènere a fora, aquí també en fem i n'estàs ben orgullós. Demostra-ho traient pit als passis de les moltes pel·lícules i curtmetratges catalans o amb talent català que hi haurà al festival. Per exemple 'El Cadàver d'Anna Fritz', d’Hèctor Hernández Vicens i 'Vulcania', de José Skaf, que competiran a la secció oficial, o 'Segon Origen i 'Summer Camp', que protagonitzaran sessions especials. I pel que fa als curts, David Victori estrenarà a l'estat 'Zero', produït per Ridley Scott i Michael Fassbender: què passaria si la Terra comencés a perdre la gravetat?

 

Curt 'Zero'

- Avarícia. Si no et vols gastar ni un duro i gaudir de molt bon cinema, la teva secció és Brigadoon. També pots assistir a algunes de les projeccions del Serial Sitges, la secció dedicada a les sèries que ja s'ha consolidat al festival, ocupant aquest any diversos espais.

- Enveja. Tu no t'enduràs cap premi, però ells sí. Aquest any el director Oliver Stone rebrà a Sitges el Gran Premi Honorífic del Festival. I els premis Màquina del Temps seran per a figures tan destacades com Nicolas Winding Refn, Sion Sono, Terry Jones, Andrzej Zulawski o Rick Baker, en reconeixement a les seves carreres. El festival també retrà homenatge a l'actor Simon Yam i l'actriu Rossana Yanni, lliurant-los els premis Maria Honorífica i Nosferatu.

Oliver Stone al Festival de Venècia. Foto: NICOLAS GENIN

- Luxúria. Si t'agrada el romanticisme, amb un punt pornogràfic en 3D, no et pots perdre 'Love', un experiment que ja ha passat per Cannes. És la nova proposta de Gaspar Noé al festival, després de la narració inversa d''Irreversible' i la càmera que mai s'aturava d''Enter the Void'. En aquest cas opta pel melodrama amb un triangle amorós com a protagonista. El director argentí, francès d'adopció, mai deixa indiferent a qui s'endinsa a les seves propostes!

- Ira. Si et quedes (o ja t'has quedat) sense entrada per a aquella projecció que tantes ganes tenies de veure, controla't, que no s'acaba el món! El Festival també ofereix diverses activitats paral·leles, per a moltes de les quals no et caldrà entrada, sinó estar atent a la programació.

Més informació: 

Consulteu tota la programació de Sitges 2015 al web del festival

També et pot interessar