,
20/04/2018
Cinema
Javier Gutiérrez a 'El autor'

El autor, Una razón brillante i molt més

A les portes de Sant Jordi, us hem portat a la Sala Zazie l'adaptació de la novel·la de Javier Cercas 'El móvil', la pel·lícula de Manuel Martín Cuenca protagonitzada per Javier Gutiérrez 'El autor'. També hi ha molta narrativa, en aquest cas oral, a 'Una razón brillante', una pel·lícula sobre el repte de preparar un debat universitari estatal, amb Daniel Auteuil i Camélia Jordana.

Per la setmana que vé tenim propostes molt interessants que han obtingut una bona resposta de la crítica i el públic, les franceses 'La casa junto al mar' i 'Un sol interior', amb les grandíssimes actrius Ariane Ascaride i Juliette Binoche respectivament.

El autor
Com la realitat sempre supera la ficció

Dijous 19 d’abril, a les 20:15h
Divendres 20 d’abril, a les 21:45h

Títol original: El autor
Direcció: Manuel Martín Cuenca.
Guió: Manuel Martín Cuenca i Alejandro Hernández.
Intèrprets: Javier Gutiérrez, Antonio de la Torre, Adelfa Calvo, María León, Adriana Paz, Tenoch Huerta i Craig Stevenson.
Drama de suspens. ESPANYA, 2017. 112’. Projecció en V.O. (castellà).
No recomanada per a menors de 12 anys.

Retrat d’un perdedor que anhela l’èxit i s’oblida de ser autèntic, de ser ell mateix, en la seva obstinació per esdevenir un escriptor famós. En aquesta adaptació de la primera novel·la de Javier Cercas “El móvil”, serem testimonis de com l’Álvaro (Javier Gutiérrez) decideix separar-se de la seva dona (María León), doncs no pot suportar l’èxit d’aquesta en publicar el seu primer llibre i esdevenir un best-seller.

Manuel Martín, aconsegueix posar-nos dins la pantalla, ens sedueix i captiva amb girs inesperats i una sàvia barreja de drama i comèdia.

Magnífic treball dels actors reconegut amb dos Premis Goya (Millor Actor Principal per Gutiérrez i Millor Actriu Secundària per Adelfa Calvo). També va obtenir el Premi Fipresci al Toronto International Film Festival.

 

Una razón brillante
Sense la parla estem ben perduts a la vida

Divendres 20 d’abril, a les 19:30h (V.O.S.)
Dissabte 21 d’abril, a les 20h
Diumenge 22 d’abril, a les 19h
Dimecres 25 d’abril, a les 20:15h

Títol original: Le brio
Direcció: Yvan Attal.
Guió: Yvan Attal i Noé Debré.
Intèrprets: Daniel Auteuil, Camélia Jordana, Yasin Houicha i Jean-Philipe Puymartin.
Drama. FRANÇA, 2017. 95’. Projecció en V.O. (francès) subtitulada i en versió doblada.
No recomanada per a menors de 7 anys.

Neïla Salah és una jove dels afores de París que somia en ser advocada i es matricula a la Facultat de Dret més important de París. Ja, el primer dia té una topada dialèctica amb un professor cínic, arrogant, exigent i conflictiu. Obligats per la Universitat, prepararan junts un concurs de debat a nivell estatal.
Un cop superats els prejudicis inicials, tot serà possible. Dos mons paral·lels que, poc a poc, s’aproparan i confluiran en una relació esbojarrada, divertida i especial.
Cinema elegant que connecta amb models cinematogràfics de comèdia de guerra de sexes: el mite de Pigmalió, com a exemple. La dialèctica i l’oratòria que trobem a faltar tot sovint a hores d’ara, la trobareu al cinema.

La casa junto al mar
Poètica del pas del temps i l’arribada de la vellesa

Dijous 26 d’abril, a les 20:15 (V.O.S.)
Divendres 27 d’abril, a les 21:45 (V.O.S.)
Dilluns 30 d’abril, a les 20:15h

Títol original: La villa
Direcció: Robert Guédiguian.
Guió: Robert Guédiguian i Serge Valletti.
Intèrprets: Ariane Ascaride, Jean Pierre Darroussin, Gérard Meyland, Jacques Boudet, Anaïs Demoustier i Rovinson Stévenin.
Drama. FRANÇA, 2017. 107’. Projecció en V.O. (francès) subtitulada i en versió doblada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Tres germans tornen a la casa del seu ancià pare en una petita cala davant del mar, a prop de Marsella. Tots han fet la seva vida allunyats els uns dels altres i aquest retorn, a causa de la malaltia del pare i per solucionar temes de l’herència, posa a prova si han perdurat en el temps els ideals fraternals que, en aquest privilegiat entorn, el seu progenitor els va inculcar. El què érem i en el què ens hem convertit, és una de les reflexions que es veuran obligats a fer… Tot això passa mentre els soldats francesos patrullen aquella costa cercant refugiats. Els personatges -més predisposats a l’harmonia que a la batalla-, estan encarnats per una Ascaride que, amb Meyland i Darroussin, lideren un impecable repartiment clamat per la crítica i a diferents festivals internacionals.

Un sol interior
Cercar dins nostre per trobar l’exterior

Divendres 27 d’abril, a les 19:30h (V.O.S.)
Dissabte 28 d’abril, a les 20h
Diumenge 29 d’abril, a les 19h
Dimarts 1 de maig, a les 19h
Dimecres 2 de maig, a les 20:15h

Títol original: Un beau soleil intérieur
Direcció i guió: Claire Denis.
Intèrprets: Juliette Binoche, Gérard Depardieu, Nicolas Duvauchelle, Josiane Balasko i Xavier Beauvois
Comèdia. FRANÇA, 2017. 94’. Projecció en V.O. (francès) subtitulada i en versió doblada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Isabelle, una parisenca divorciada amb una filla, pot viure de la seva activitat artística com a pintora. Sembla que ho tingui tot però el cinquantè aniversari la trobarà immersa en una buidor que l’ofega cada vegada més. Està convençuda que la seva idea de l’amor, una passió duradora alhora que tranquil·la, existeix. L’angoixa per aconseguir-lo fa que ensopegui amb relacions que aprofiten la seva vulnerabilitat per saciar les pròpies insatisfaccions, fins que se’n adona que abans de trobar el què vol, haurà de sentir un altre amor que neix a dins i que només se’l pot donar ella mateixa.

Ens veiem a la Sala Zazie! Més informació a www.cineclubvila.cat.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.