,
31/03/2016
Cinema
Vincent Lindon

El drama laboral, olor de pa acabat de fer i memòria

Tenim per endavant una setmana de cinema que no us podeu perdre i alguna novetat important.Canviem un dels nostres horaris habituals, les 22.15, per les 21.15h, així que estigueu atents i no us confongueu. Pel que fa a les propostes, arrenquem amb un drama que gira al voltant de l'entorn laboral, la pel·lícula francesa 'La ley dle mercado'. Continuem amb una meravella basada en la novel·la gràfica de Posy Simmonds, 'Primavera en Normandía', i un duel interpretatiu d'alçada, Plummer - Landau, a 'Remember'. També tenim una nova Retroestrena, no teniu ganes de veure 'Moby Dick' en pantalla gran?

La ley del mercado
Vincent Lindon dóna veu al drama laboral

Dijous 31 de març, 20:15h
Divendres 1 d’abril, 21:15h Sala Zazie

Direcció: Stéphane Brizé.
Guió: Stéphane Brizé i Olivier Gorce.
Intèrprets: Vincent Lindon, Yves Ory, Karine De Mirbeck, Matthieu Schaller.
Drama. FRANÇA, 2015. 92 min. Projecció en V.O. (francès) subtitulada.

Thierry és un home de 51 anys que, després de 18 mesos aturat, troba feina com a guàrdia de seguretat en un supermercat, la qual li permet almenys cobrir les necessitats bàsiques de la seva família. Tot va bé fins que li proposen una cosa realment tèrbola: espiar els seus col·legues. Aquesta difícil situació es convertirà per a ell en un dilema moral; es pot acceptar qualsevol cosa amb el propòsit de mantenir la feina? Vincent Lindon va guanyar el premi al millor actor al Festival de Cannes de 2015 i als premis César de l’Acadèmia francesa.

Primavera en Normandía
Sensual i gratificant

Divendres 1, 19h.
Dissabte 2, 20h.
Dimecres 6, 21:15 (V.O.S) Sala Zazie

Direcció: Anne Fontaine
Guió: Pascal Bonitzer i Anne Fontaine (basat en la novel·la gràfica de Posy Simmonds)
Intèrprets: Gemma Arterton, Fabrice Luchini, Jason Flemyng
Comèdia romàntica. FR, 2014. 99 min. Projecció en versió doblada i  V.O. (francés) subtitulada.

Martin és un parisenc adinerat i apassionat de Gustave Flaubert que va decidir fa un temps retirar-se a un poble normand com a forner. Quan una parella d'anglesos arriba per instal·lar-se en una petita i propera granja, no només els seus noms, Gemma i Charles Bovary, li recorden Flaubert, sinó que també ho fa el seu comportament. Martin s'acosta a la parella i els observa tractant d'interferir en el destí que va arruïnar la vida de Madame Bovary. Adaptació de la novel·la gràfica de Posy Simmonds, autora de Tamara Drewe, interpetada també al cinema per Gemma Arterton, Primavera en Normandía és una comèdia refinada, sensual i suggerent que ho aposta tot al carisma i la química dels seus protagonistes.

Remember
La lluita contra l’oblit

Dissabte 2, 18h.(V.O.S)
Diumenge 3, 19h.
Dimecres 6, 19h. Sala Zazie

Direcció: Atom Egoyan
Guió: Benjamin August Intèrprets: Christopher Plummer, Martin Landau, Dean Norris, Bruno Ganz.
Drama d’animació. EUA, 2015. 90 min. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada.

Camí dels 87 anys, Christopher Plummer dòna vida a Zev Gutman, un supervivent de l'Holocaust nazi que, als seus 90 anys, pateix demència. Mogut per la set de venjança decideix buscar el criminal de guerra nazi responsable de la mort de la seva família a Auschwitz, que ara viu sota una identitat falsa a Amèrica del Nord. Així, l'ancià Gutman s'embarca en una missió que ocasionarà grans conseqüències. Presentada a la secció oficial del Festival de Venècia, Remember és una pel·lícula d’interés, tant pel que ens explica com per les interpretacions d’uns veterans actors (Plummer i Landau) que continuen en forma tot i la seva edat.

Moby Dick
El capità Ahab i l’obsessió de venjança

Dimarts 5 d’abril, 21:15h (NOU HORARI) Sala Zazie

Direcció: John Huston
Guió: John Huston i Ray Bradbury, sobre la novel·la de Herman Melville.
Intèrprets: Gregory Peck, Orson Welles i Richard Basehart.
Aventures. Regne Unit, 1956. 116 min. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada.

Adaptació de la novel·la homònima de Herman Melville. Ahab, el capità del Pequod, un vaixell balener, viu obsessionat per donar caça a Moby Dick, la gran balena blanca que li va arrencar una cama i el va omplir d'odi i set de venjança. Per aquesta raó, consagra la seva vida a navegar incansablement pels set mars amb la finalitat de capturar la seva presa. Un clàssic del cinema d’aventures, filmat a les Illes Canàries i amb un Gregory Peck en un dels seus papers més reconeguts, aquest cop en mans del gran John Huston. Aquesta Retroestrena forma part del cicle dedicat a Gregory Peck amb motiu del centenari del seu naixement.

Anomalisa
Existencialisme animat

Dijous 7 d’abril, 20:15h
Divendres 8 d’abril, 21:15h (NOU HORARI) Sala Zazie

Direcció i guió: Charlie Kaufman i Duke Johnson.
Drama d’animació. EUA, 2015. 90 min. Projecció en V.O. (anglès) 

Michael Stone és un motivador professional, un guru de la indústria de l'atenció al client. No obstant això, està en plena crisi existencial, i quant més ajuda els altres, més monòtona i avorrida es torna la seva vida. Al seu cap, totes les persones tenen la mateixa veu i li semblen idèntiques. Tot canvia quan coneix Lisa. La veu d'aquesta noia li crida especialment l'atenció. L'home, que cada vegada té més incapacitat per connectar amb la gent, lluita ara per abandonar-ho tot i buscar la felicitat al costat d’ella. La crítica l’ha calificat com un Bergman filmat amb ninots que funcionen com a perfecte miniaturització de la complexitat humana, en una obra sintètica, nua, emotiva i devastadora. Nominada a l’Oscar al millor film d’animació, aquesta comèdia realitzada en Stop Motion, està dirigida per Charlie Kaufman (Oscar pel guió d’¡Olvídate de mí!) i Duke Johnson.

Ens veiem a la Zazie. Salu i bon cine!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.