,
15/06/2017
Cinema
Sonia Braga a 'Doña Clara'

Els principis de Doña Clara, cinema d'alta muntanya i dones que obren camí

Aquests propers dies tenim una programació protagonitzada per tres dones imponents. Sonia Braga interpreta Doña Clara en una interessant proposta sobre la fidelitat als principis d'una persona. També us proposem el biopic 'Marie Curie', una pel·lícula que ens explica com era la pionera de la física. I la setmana que ve arriba un dels plats forts de la temporada, una pel·lícula que teníem moltes ganes de portar a Vilafranca per la seva gran potència i per una interpretació meravellosa. Estem parlant de 'Lady Macbeth'.

Per als amants de l'alta muntanya, hem preparat una sessió especial gràcies a la gent del Centre Excursionista del Penedès. Projectarem dues pel·lícules guardonades al Festival de Cinema de Muntanya de Torelló.
Doña Clara
Tenir principis ens fa lliures

Dijous 15 de juny, 20:15h (V.O.S.)
Divendres 16 de juny, 21:15h (V.O.S.)

Títol original: Aquarius
Direcció i guió: Kleber Mendonça Filho.
Intèrprets: Sonia Braga, Jeff Rosick, Irandhir Santos, Maeve Jinkings
Drama. BRASIL, 2016. 140’. Projecció en V.O (portuguès) subtitulada. No recomanada a menors de 16 anys

Clara, una melòmana crítica musical retirada, viu a Recife davant l’oceà Atlàntic i en apartament d’un particular edifici, l’Aquarius. A les parets i als objectes que l’envolten hi ha dipositat fragments de vida: allà hi va fer de mare, hi va practicar la revolució sexual, on els seus vinils l’hi han fet de banda sonora, etc. Ancorada als seus principis com l’edifici als seus fonaments, Clara, emprèn una guerra freda contra l’assetjament que rep per part de la promotora que vol comprar el darrer apartament ocupat de l’Aquarius. Malauradament, aquest no està en venda...

Marie Curie
La dona que s’amaga darrera del mite

Divendres 16 de juny, 19 h (V.O.S.)
Dissabte 17 de juny, 20h
Diumenge 18 de juny, 19h
Dimecres 21 de juny, 20.15h

Títol original: Marie Curie
Direcció: Marie Noëlle
Guió: M.Noëlle, Andrea Stoll
Intèrprets: Karolina Gruszka, Charles Berling, Arie Worthalter, André Wilms
Drama/Biopic. Alemanya, França, Polònia, 2016. 95’. Projecció en V.O (alemany).

Tothom coneix la faceta com a física de Marie Curie, guardonada dues vegades amb el premi Nobel, però, qui s’amaga darrera el mite? El film retrata un moment difícil de la vida de Curie: entre 1906 coincidint amb la mort del seu marit Pierre, d’un greu accident i 1910, quan la seva relació amb el físic Paul Lanvegin provocà un escàndol majúscul a França. Haurà de fer front a la seva condició de dona i mostrar els seus sentiments en un moment molt complicat. En comptes de gaudir de la fama que s’ha guanyat pel seu portentós treball d’investigació, Marie es veurà difamada per cometre adulteri.

Projecció en col·laboració amb el Centre Excursionista Penedès que ens ofereixen dos títols premiats en l’edició de 2016 del Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló.
Dimarts 20 de juny 21:30h  

Presentació a càrrec del director del festival, en Joan Salarich.

Freedom under load
Pavol Barabas. Eslovàquia. 2016.58’. Projecció en V.O i subtitulada en català
GRAN PREMI 2016 i Premi FEEC a la millor Fotografia.
Sinopsi: A la serralada de l’Alt Tatras hi persisteix un ofici generacional: Amb pesades càrregues de 100 kg a l’esquena i desafiant el vent, les tempestes o la neu profunda, uns homes han escollit la professió de portar subministraments als diferents refugis del Tatras. El documental descobreix, a través de la vella generació de portejadors, què s’amaga darrera d’aquesta elecció.

La liste
Guido Perrini. Suïssa. 2016. 44’. Projecció en V.O i subtitulada en català
Premi GRANDVALIRA al millor film d’Esports de Muntanya 2016
Sinopsi: El protagonista, l’esquiador Freeride Jérémie Heitz, ens farà pertíceps de l’objectiu d’esdevenir el millor especialista en descens alpí. Seguint una llista dels descensos dels principals cims alpins que vol realitzar, anirem trobant les grans llegendes del descens extrem que han fet progressar aquesta modalitat esportiva com en Sylvain Saudan o en Dédé Anzévui.

Lady Macbeth
Les primeres revolucions contra el sexisme institucionalitzat

Dijous 22 de juny, 20:15h (V.O.S.)
Divendres 23 de juny, 21:15h (V.O.S.)

Títol original: Lady Macbeth
Direcció: William Oldroyd
Guió: Alice Birch (Novel·la: Nikolai Leskov)
Intèrprets: Florence Pugh, Christopher Fairbank, Cosmo Jarvis, Naomi Ackie
Drama. REGNE UNIT, 2016. 89’. Projecció en V.O (anglès). No recomanada a menors de 16 anys

Anglaterra (1865). Les costums socials de l’època vistoriana atrapen a la jove Katherine en el matrimoni per conveniència amb un home amargat que li dobla l’edat. Relegada a la categoria d’objecte sexual, viu en un món masclista sense esperança perquè res canvii però res l’aturarà en la lluita per aconseguir els seus desitjos quan s’enamora d’un jove que treballa en la finca del seu marit.

Ens veiem a la Zazie!
Més informació a: www.cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.