Jump to navigation
Hem començat la setmana amb un "peliculón" dels que ens agrada. És una producció petita però intel·ligent, que toca les tecles justes i en la justa mesura, amb interpretacions fenomenals i una protagonista que, com diu el títol, és àvia. 'Grandma' és l'exemple perfecte que demostra que les actrius no han de tenir vint anys per omplir la pantalla i arrossegar gent als cinemes. Les dones grans també poden protagonitzar una pel·lícula i a Cine Club Vilafranca ens encantaria que fos més habitual del que és. Repetim amb 'Palmeras en la nieve'. La bona resposta dels espectadors ens ha emplaçat a fer-ho i creiem que és una proposta interessant, amb una ambientació i uns recursos tècnics que no tenen pèrdua. Finalment, us recordem que dimarts toca Retroestrena. Aquesta no us la podeu perdre perquè és una d'aquelles que heu de veure sí o sí. 'Ascensor para el cadalso' és la primera pel·lícula de Louis Malle i la precursora del que coneixem com a nouvelle vague, a més d'un thriller sorprenent i majestuós.
Grandma Comèdia agredolça sobre la solidaritat i els conflictes entre generacions Dijous 7 de gener, 20:15h Divendres 8 de gener, 22:15h
Direcció i guió: Paul Weitz. Intèrprets: Lily Tomlin, Julia Garner, Marcia Gay Harden, Sam Elliott. Comèdia. EUA, 2015. 79 min. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada.
La poetessa Ellen Reid acaba de passar per la ruptura de la relació amb la seva núvia, quan de manera inesperada apareix la seva néta adolescent Sage, que necessita reunir 600 dòlars abans del vespre per tal d’avortar. L'àvia Elle, en fallida econòmica, i Sage dediquen el dia a intentar fer-se amb aquests diners i en el procés, les seves sorprenents visites a vells amics i amants acaben removent velles històries i desenterrant secrets. Grandma és una producció petita però una gran pel·lícula, intel·ligent i construïda a base de sentiments. Plena de la tendresa i la ràbia amb la qual hom s’enfronta al seu passat, destaca per sobre de tot la interpretació de Lily Tomlin, nominada al Globus d’Or a la millor actriu de comèdia per aquest paper.
Palmeras en la nieve Un amor prohibit en l'època de l'Espanya colonial Dissabte 9 de gener a les 17h. i 20h. Diumenge 10 de gener a les 17h. i 20h.
Direcció: Fernando González Molina Guió: Sergio G. Sánchez (basat en la novel·la de Luz Gabás) Intèrprets: Mario Casas, Adriana Ugarte, Macarena García, Celso Bugallo, Laia Costa, Emilio Gutiérrez Caba, Berta Vázquez, Alain Hernández. Drama/Romàntica Espanya, 2015. 163 minuts. Versió original en castellà
Clarence (Adriana Ugarte) descobreix per casualitat una carta que l'empeny a viatjar a l'illa de Bioko, una antiga colònia espanyola. Allà és on el seu pare, Jacobo (Alain Hernández), i el seu tiet Kilian (Mario Casas) van passar la seva joventut, entre plantacions de cacau. Enmig d'aquest exuberant territori, Clarence desenterra el secret familiar més ben guardat: un amor prohibit entre el seu tiet i una nadiua de l’illa. Adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Luz Gabás, aquesta pel·lícula parla de l'amor i dels ponts entre dues generacions. També descriu aquest territori -antigament anomenat illa de Fernando Poo- als anys cinquanta, en plena escalada de violència. I com en el present és un territori ferit per anys d'inestabilitat, dictadures i falta de llibertats.
Ascensor para el cadalso Una imprevista cadena d’esdeveniments Dimarts 12 de gener, 20:15h
Direcció: Louis Malle Guió: Louis Malle i Roger Nimier, basat en una novel·la de Noël Calef Intèrprets: Jeanne Moreau, Maurice Ronet, George Poujouly, Lino Ventura, Yori Bertin, Elga Andersen, Ivan Petrovich Thriller França, 1957, 92 minuts. Projecció en V. O. (francès) subtitulada.
Ascensor para el cadalso és la primera pel·lícula de Louis Malle. Es tracta d’un thriller que narra un fet entre un trio amorós: el marit, la dona i l’amant d’ella. Al principi, l’espectador creu intuir què passarà, però d’immediat sorgeix la sorpresa. El film, precursor de la Nouvelle Vague, té una estètica que recorda aquest corrent cinematogràfic, encara que Malle no el va seguir mai. L’afició al jazz del director hi és patent a l’extraordinària banda sonora, amb música de Miles Davis. Els intèrprets de la pel·lícula són dos monstres sagrats del cinema francès: Jeanne Moreau i Maurice Ronet, els quals van tornar a treballar junts amb Malle el 1963. Ronet va dirigir dues pel·lícules, la primera de les quals (Le voleur du Tibidabo, ‘El lladre del Tibidabo’) va ser rodada a Barcelona.
Ens veiem a la Zazie! Salut i bon cinema per a tots!
Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.