,
22/03/2018
Cinema
Una imatge de 'Golden Exits'

L'Americana a la Zazie

Per primer any, el Festival de Cinema Independent Nordamericà Americana viatja per Catalunya, i la Sala Zazie de Vilafranca projectarà alguns treballs de la programació del festival. Aquest viatge, l’hem batejat amb el nom de Route 66. Les sessions de la Route 66 a la Zazie seran presentades per un/a representant del festival. Per a més informació, podeu consultar el web del festival i el programa de mà. També us avancem les properes pel·lis que passaran per la Zazie i que teníem moltes granes de projectar a Vilafranca.

Don’t think twice
Una petita joia per descobrir

Dijous 22 de març, a les 20:15h (V.O.S.)

Títol original: Don’t think twice
Direcció i guió: Mike Birbiglia.
Intèrprets: Keegan-Michael Key, Gillian Jacobs, Mike Birbiglia, Chris Gethard, Kate Micucci i Tami Sagher.
Comèdia. EUA, 2016. 95’. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada.

Quan un dels membres d’una companyia d’improvisació de Nova York salta a la fama, la resta del grup, que són els seus millors amics, comencen a adonar-se que no tots podran seguir-lo. Don’t think twice ha seduït massivament la crítica que, fins i tot, l’ha comparada amb Manhattan, de Woody Allen. El film va ser nominat a Millor comèdia pel Critics Choice Awards del 2016. Projecció del cicle Route 66 emmarcada dins del festival Americana 2018. La pel·lícula serà presentada a la Sala Zazie per un/a representant del festival.

Golden Exits
Un retrat captivador de la misèria privilegiada

Divendres 23 de març, a les 21:45h (V.O.S.)

Títol original: Golden Exits
Direcció i guió: Alex Ross Perry
Intèrprets: Emily Browning, Analeigh Tipton, Adam Horovitz, Mary-Louise Parker i Jason Schwartzman.
Drama. EUA, 2017. 94’. Projecció en V.O. (anglès) subtitulada.

Ens trobem davant d’un treball cinematogràfic extraordinari, amb un càsting excepcional. La història que ens narra aquest film, succeeix a Brooklyn en l’actualitat, on dues parelles hauran d’afrontar la inestabilitat de les seves relacions davant l’arribada d’una jove estudiant al barri. La pel·lícula Golden Exits va estar nominada al Gran Premi del Jurat al Festival de Sundance de 2017. Projecció del cicle Route 66 emmarcada dins del festival Americana 2018. La pel·lícula serà presentada a la Sala Zazie per un/a representant del festival.  

Sin rodeos
Les aparences no enganyen, són aparences

Divendres 23 de març, a les 19:30h
Dissabte 24 de març, a les 20h
Diumenge 25 de març, a les 19h
Dimecres 28 de març, a les 20:15h

Títol original: Sin rodeos
Direcció: Santiago Segura.
Guió: Marta González de Vega, Benigno López i Santiago Segura (Remake: Diego Ayala i Nicolás López).
Intèrprets: Maribel Verdú, Candela Peña, Diego Martín, Rafael Spregelburd i Cristina Pedroche.
Comèdia. ESPANYA, 2018. 87’. Projecció en V.O. (castellà). No recomanada per a menors de 12 anys.

Paz té una vida aparentment perfecta: té treball, parella, amigues... però alguna cosa no acaba d’anar a l’hora. Se sent angoixada. La desesperació la portarà a la consulta del curandero indi Amil Narayan, que li ofereix una poció feta a base d’herbes mil·lenàries i amb efectes secundaris inesperats. Primera pel·lícula dirigida per Santiago Segura al marge de Torrente. Tot i que es reconeix el seu univers tan personal, inclosos els divertits crèdits finals -amb sorpresa incorporada-, també és cert que es troba a faltar d’alguna manera el seu inimitable humor irreverent i una certa mirada tendra envers els seus personatges. Especialment pensada per afeccionats al drama amb un punt d’humor.

120 pulsaciones por minuto
Contra un silenci que matava

Dijous 29 de març, a les 20:15h (V.O.S.)
Divendres 30 de març, a les 21:45h (V.O.S.)
Dilluns 2 d’abril, a les 19h

Títol original: 120 battements par minute
Direcció: Robin Campillo.
Guió: Robin Campillo i Philippe Mangeot.
Intèrprets: Nahuel Pérez Biscayart, Adèle Haenel, Yves Heck, Arnaud Valois, Emmanuel Ménard, Antoine Reynartz i François Rabette.
Drama. FRANÇA, 2017. 143’. Projecció en versió doblada. No recomanada per a menors de 16 anys.

A finals dels anys 80 el director havia vist morir amants i amics en un silenci que matava. Un grup de joves activistes volen conscienciar la societat sobre la sida. A la pel·lícula es fa memòria de la lluita a favor dels drets dels afectats per la sida. Un al·legat a favor de la potència, el desig i la llibertat dels cossos. El desenvolupament dramàtic fa una evolució des de la dimensió més col·lectiva fins a la més individual. Pel·lícula tan profunda com actual construïda a partir de records. Va guanyar el Gran Premi del Jurat en el Festival de Canes amb la seva recreació d’un moviment d’agitació.

La muerte de Stalin
La succesió política satiritzada àcidament

Dimecres 4 d’abril, a les 20:15h

Títol original: The Death of Stalin
Direcció: Armando Iannucci.
Guió: Armando Iannucci, David Schneider, Ian Martin i Peter Fellows.
Intèrprets: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Jeffrey Tambor, Michael Palin, Andrea Riseborough i Olga Kurylenko.
Comèdia política. REGNE UNIT / FRANÇA, 2017, 106’. Projecció en versió doblada. No recomanada per a menors de 16 anys.

Després de la mort del dictador rus Josef Stalin, els seus successors es disputen el seu lloc al Secretariat General de l’URSS. Seran dues jornades de baralles i traïcions per arribar al poder absolut, en els dos dies previs a la celebració del seu funeral. L’escocès Armando Iannucci (In the loop), torna de nou a la sàtira política adaptant un còmic francès sobre les cabdals hores viscudes a Moscou per succeïr al sanguinari estadista. No dubta en utilitzar tot tipus de recursos còmics, fins arribar a l’extrem, presentant els fets en to de comèdia negra amb excel·lents diàlegs i un solvent elenc d’actors. La seva exhibició fou prohibida a Rússia pel govern d’en Putin.

Ens veiem a la Zazie! Més informació a www.cineclubvila.cat

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.