Blogs:

Les històries que ens brinda el cinema

04/05/2017
'Una historia de locos'

Venim carregats d'històries que teníem moltes ganes de portar al Penedès. Comencem amb 'Una historia de locos', una profunda reflexió sobre el que suposa la lluita armada amb la massacre dels armenis com a rerefons i una víctima poc convencional. També us proposem una pel·lícula meravellosa, 'Rosalie Blum': us encantarà i sortireu del cinema amb un somriure.

D'altra banda, la sala Zazie torna a acollir aquest any una selecció de pel·lícules que passaran pel festival D'A 2017. El certamen se celebra a Barcelona fins al 7 de maig i s'hi poden veure les pel·lícules d'autor que han triomfat als festivals internacionals, les millors òperes primes i un gruix important del cinema espanyol més recent fet al marge de la gran indústria. En aquest context, arriba a Vilafranca 'Nocturama', la darrera pel·lícula de Bertrand Bonello.

Una historia de locos
Reflexió sobre els límits de la lluita armada

Dijous 4 de maig, 20:15h (V.O.S.)
Divendres 5 de maig, 21:15h (V.O.S.)

Títol original: Une histoire de fou
Direcció: Robert Guédiguian.
Guió: R.Guédiguian, Gilles Taurand.
Intèrprets: Ariane Ascaride, Syrus Shahidi, Grégoire Leprince-Ringuet.
Drama. FRANÇA, 2015. 134’. Projecció en V.O. (francès) subtitulada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Anys 80. El jove Aram, un marsellès d’origen armeni fa explotar el cotxe de l’ambaixador de Turquia a París. En aquell precís moment, un ciclista que passava per allà és ferit de gravetat. Basada en un llibre d’un periodista espanyol, José Antonio Gurriarán, el director francès, autor de films com Marius y Jeanette, Presidente Mitterrand, Las nieves del Kilimanjaro…, ens explica la història d’una víctima que, abans que condemnar prefereix tractar de comprendre els seus agressors, obrint el seu discurs a dinamitar les convencions entre víctimes i botxins. El film es beneficia d’uns antecedents històrics detallats i insisteix en el fet que relacionar els efectes amb les causes és més interessant que damnar o escoltar als que sols condemnen. Une histoire de fou va ser presentada en la Secció Oficial de la Seminci 2015 - Setmana Internacional de Cinema de Valladolid.

Rosalie Blum
Delicat romanç amb humor i tocs de misteri

Divendres 5 de maig, 19h (V.O.S.)
Dissabte 6 de maig, 20h
Diumenge 7 de maig, 19h
Dimecres 10 de maig, 20:15

Títol original: Rosalie Blum.
Direcció i guió: Julien Rappeneau.
Intèrprets: Noémie Lvovsky, Kyan Khojandi, Alice Isaaz, Anémone.
Comèdia. FRANÇA, 2015. 97’. Projecció en V.O. (francès) subtitulada i en versió doblada. No recomanada per a menors de 7 anys.

En Vincent és un noi solitari atrapat en una vida rutinària: pentina els clients de la seva perruqueria de poble, té cura del gat i es resigna al caràcter dominant de la seva mare que viu al pis de sota del d’ell. Un dia canvia la ruta habitual i entra a la botiga de queviures de la misteriosa i també solitària Rosalie Blum. Creu que l’ha vist abans, que la coneix, però no és capaç de recordar ni on ni de què. Decideix espiar-la però la botiguera se n’adona i encarrega a la seva neboda una pintoresca missió. Rosalie Blum està basada en la trilogia homònima de còmics o novel·les gràfiques de destacable prestigi a França de Camille Jourdy. La banda sonora, amb cançons com Get me away from here, I'm dying, dels grans Belle & Sebastian, forma part del guió. Va ser nominada als darrers Premis Cèsar a la Millor ópera prima.

Nocturama
Invitació a la reflexió

Dijous 11 de maig, 20:15

Títol original: Nocturama
Direcció i guió: Bertrand Bonello
Intèrprets: Finnegan Olfield, Martin Petit-Guyot, Vincent Rottiers, Jamil McCraven, Hamza Meziani
Thriller. França, 2016. 130'. Projecció en V.O (francès) subtitulada.

París. Una banda de joves de diversa procedència i condició social executen una enigmàtica dansa en el metre i pels carrers de la capital. Uns grans magatzems comercials, a l'hora han de tancar, és el punt de trobada. Allà tasten el luxe i allà planegen atemptats simultanis sense que en coneguem els motius. El director, Bertrand Bonello, recorda sempre que té l'oportunitat, que el guió va ser escrit el 2011, quatre anys abans del tiroteig de la seu del diari Charlie Hebdo. El debat està servit...

Ens veiem a la Zazie!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.