,
23/11/2017
Cinema
Una imatge de 'Reparar a los vivos'

Reparar a los vivos, El jugador de Ajedrez i Antigua vida mía

Comencem el post amb la pel·lícula de Cineclub d'aquesta setmana. Es tracta de 'Reparar a los vivos', versió cinematogràfica de la novel·la homònima. Una pel·lícula dura que retrata el dolor per la pèrdua d'un fill i els dilemes que sorgeixen quan hi ha la possibilitat d'aprofitar els seus òrgans per salvar una altra vida. Seguirem amb una sessió especial de la pel·lícula ‘El jugador de ajedrez’ que ens fa molta il·lusió. El productor Joan Antonio Casado, vilafranquí d’adopció, ens presentarà la seva darrera pel·lícula amb la presència destacada de l’actor principal, Marc Clotet, els també actors Christian Stamm i Stefan Weinert i la jove actriu Iris Vallès Torres. Després de la projecció organitzarem un petit aperitiu i podrem xerrar i compartir amb tots ells aquest acte. També ens afegim a la commemoració del 25N amb una projecció gratuïta que organitzem conjuntament amb el SIAD. Passarem 'Antigua vida mía'.

Reparar a los vivos 
La mort i el dol en estat pur
Dijous 23 de novembre de 2017, 20:15h (V.O.S.)
Divendres 24 de novembre de 2017, 21:45h (V.O.S.)  

Títol original: Réparer les vivants
Director: Katell Quillévéré
Guió: Katell Quillévéré, Gilles Taurand
Intèrprets: Emmanuelle Seigner, Tahar Rahim, Anne Dorval, Alice Taglion
Gènere: Drama
Qualificació: No recomanada per a menors de 12 anys
Durada: 103 minuts
Idioma: Projecció en V.O. (francès) subtitulada
Any: 2016
País: França

Reparar a los vivos és un film basat en la novel·la de 2014 Réparer les vivants, de l’escriptora francesa Kaylis de Kerangai i que rebé el Premi Llibreter de Narrativa l’any 2015. La pèrdua sobtada d’un fill de 19 anys és una experiència traumàtica i gestionar els procediments sobre la donació d’òrgans durant les hores posteriors, una feina estoica. Projecció en col·laboració amb la Biblioteca Torras i Bages. 

El jugador de ajedrez
Obligat a jugar una partida gens agradable

Divendres 24 de novembre, a les 19:30h
Dissabte 25 de novembre, a les 20:00h
Diumenge 26 de novembre, a les 19:00h
Dimecres 29 de novembre, a les 20:15h

Títol original: El jugador de ajedrez.
Direcció: Luís Oliveros.
Guió: Julio Castedo.
Intèrprets: Marc Clotet, Melina Matthews, Alejo Sauras, Andrés Gertrúdix.
Drama històric. ESPANYA, 2017. 98’. Projecció en V.O. (castellà). No recomanada per a menors de 12 anys.

L’any 1934, Diego, el campió d’Espanya d’escacs, coneix una periodista francesa de qui s’enamora i amb qui passat un temps, decideix anar-se’n a viure a França. Poc després, Diego és acusat d’espionatge pels nazis i empresonat per les SS. A la presó, intentarà sobreviure gràcies a l’afició pels escacs de l’oficial al càrrec de la institució. Basada en la novel·la homònima de Julio Castedo, aquest ambiciós projecte de Luís Oliveros ens mostra una història ben realitzada i ambientada a l’alçada d’una producció més que digna.

Antigua vida mía
Trencar amb la por

Dilluns 27 de novembre, a les 20h

Direcció: Héctor Olivera.
Guió: Ángeles González Sinde, Alberto Macías (Novel·la: Marcela Serrano)
Intèrprets: Cecilia Roth, Ana Belén, Juan Leyrado, Jorge Marrale, Alfredo Casero, Odiseo Bichir.
Drama. ARGENTINA, 2002. 110’.
Projecció en V.O. (castellà). No recomanada per a menors de 16 anys.

Després de buscar a la mare que la va abandonar sent nena per lluitar per la revolució, Violeta, una restauradora d'art, torna a Buenos Aires, on és arrestada i acusada de l'assassinat del seu marit. Josefa, la seva amiga de la infància, gràcies als seus propis records i, sobretot, als diaris de Violeta, arriba a conèixer les desventures de la seva amiga. Comptarem amb la presència del regidor Ramon Zaballa. Projecció amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere (25 de novembre). Organitza el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Vilafranca.

ACCÉS GRATUÏT

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.