,
04/12/2015
Cinema
Tim Robbins i Benicio del Toro

Un día perfecto, BCN Nit d'Hivern i Sicario

Setmanes com aquesta ens fan saltar d'alegria. Ahir vam quedar bocabadats amb la meravellosa Un día perfecto. No la vam poder projectar en el seu moment però l'espera ha valgut la pena. No us la podeu perdre perquè té la màgia d'aquelles pel·lícules que expliquen una realitat complexa, la dels campaments de refugiats en aquest cas, que te la transmeten segurament amb més veritat que el bombardeig de notícies al qual estem sotmesos i que, a més, aplicar un sentit de l'humor finíssim en la justa mesura perquè la misèria sigui almenys suportable.
També estrenem, després de la preestrena absoluta que vam fer per inaugura el Most 2015, l'esperada Barcelona nit d'hivern. La pel·lícula de Dani de la Orden va reunir més de 700 persones al Casal el passat 5 de novembre, així que hem previst unes quantes sessions a la Zazie perquè ningú es quedi fora. Només una pista: ens agrada més encara que la primera.
Finalment, us proposem el thriller Sicario. El canadenc Dennis Villeneuve (Incendies, Enemy i ara preparant Blade Runner) és garantia de qualitat i, en aquesta història protagonitzada per Emily Blunt, ens explica la guerra contra el narcotràfic entre els Estats Units i Mèxic des d'una perspectiva mai vista.
Al final del post us hem guardat una petita sorpresa: us avancem la pel·li de la setmana que bé. Ens veiem al cine!!

Un día perfecto
El retorn de León de Aranoa al discurs social

Dijous 3 de desembre a les 20:15h.
Divendres 4 de desembre a les 22.15h.

Títol original: A perfect day
Direcció i guió: Fernando León de Aranoa
Intèrprets: Tim Robbins, Benicio del Toro, Olga Kurylenko, Sergi López.
Gènere: Comèdia dramàtica. Espanya, 2015, 106 minuts. Projecció en versió original subtitulada.

Sophie vol ajudar la gent, Mambrú vol tornar a casa, Katya va estimar un cop Mambrú. Damir vol que la guerra acabi, Nikola vol una pilota, i B no sap el que vol. Però el que vols poques vegades coincideix amb el que necessites. Un grup de cooperants tracta de treure un cadàver d'un pou en una zona de conflicte. Algú l'ha tirat dins per corrompre l'aigua i deixar sense proveïment a les poblacions properes. Però la tasca més simple es converteix aquí en una missió impossible, en la qual el veritable enemic potser és la irracionalitat. Els cooperants recorren el delirant paisatge bèl·lic tractant de resoldre la situació, com cobaies en un laberint. Fernando León de Aranoa, director de Barrio i Los lunes al sol, torna a situar-se en un ambient de conflicte (la guerra dels Balcans) per donar-nos una lliçó d’humanitat sense alliçonaments.

 

Barcelona nit d'Hivern
Estrena de la pel·lícula catalana més esperada de l’any

Divendres 4 de desembre a les 20h.
Dissabte 5 de desembre a les 18h.
Diumenge 6 de desembre a les 17h.
Dilluns 7 de desembre a les 20h.
Dimarts 8 de desembre a les 19h.

Títol original: Barcelona nit d’hivern
Direcció: Dani de la Orden.
Guió: Daniel González, Eric Navarro, Eduard Sola
Intèrprets: Miki Esparbé, Alexandra Jiménez, Alberto San Juan, Àlex Monner, Bárbara Santa-Cruz.
Gènere: Comèdia romàntica. Espanya, 2015, 105 minuts. Projecció en versió original.

Fa dos anys, una cançó de Joan Dausà va inspirar al director Dani de la Orden a tirar endavant una pel·lícula que lligava diverses històries d’amor. Era Barcelona nit d’estiu. Ara, director i equip tornen a reivindicar l’amor i el desamor amb Barcelona nit d’hivern, que es podrà veure per primera vegada al Most Festival. Alguns actors de la primera part repeteixen i d’altres s’hi afegeixen per tornar-nos a oferir una col·lecció de trobades, aquesta vegada ambientades a la nit de Reis. Un noi que fa una festa boja per recuperar la seva parella. Un altre que vol deixar-se de compromisos per començar a sortir de festa. Un Rei Melcior temerari que salta de la carrossa per perseguir una noia... A Barcelona poden passar grans coses en una nit d’hivern.

Sicario
Una heroïna de la inacabable guerra contra la droga

Dissabte 5 de desembre, 20h.
Diumenge 6 de desembre, 19h.

Títol original: Sicario
Direcció: Denis Villeneuve
Guió: Taylor Sheridan
Intèrprets: Emily Blunt, Benicio del Toro, Josh Brolin.
Gènere: Thriller. EE.UU., 2015, 121 minuts. Projecció en versió doblada.

Poques vegades un thriller americà arriba a la secció oficial a competició del Festival de Cannes. Els que ho fan, com Sicario, és perquè aporten alguna cosa diferent a un gènere tant vist i a una història (la guerra del narcotràfic a la frontera entre Estats Units i Mèxic) tantes vegades explicada. L’autor intel·lectual de Sicario no és altre que el canadenc Denis Villeneuve, a qui em vist abans amb Incendies, Enemy i Prisioneros i que actualment prepara la segona part de Blade Runner. Emily Blunt interpreta a la jove Kate Macer, una idealista agent de l’FBI que és reclutada per una força d’elit per lluitar contra el narcotràfic, una guerra que farà que es replantegi les seves conviccions i es qüestioni quins són els límits de la llei.

Slow West
Western modern entre els Coen i Peckinpah

Dijous 10 de desembre, 20:15h.
Divendres 11 de desembre, 22:15h.

Títol original: Slow West
Direcció i guió: John Maclean.
Intèrprets: Michael Fassbender, Kodi Smith-McPhee, Ben Mendelsohn, Caren Pistorius.
Gènere: Western. Regne Unit., 2015, 84 minuts. Projecció en versió original (anglès) subtitulada.

Nominada al premi Discovery de l’Acadèmia Europea de Cinema, l’òpera prima de l’escocès John Maclean és un western estrany i pintoresc protagonitzat per Michael Fassbender, estrella de Hollywood i amic des de fa anys del director, a qui va ajudar a impulsar el projecte. Jay és un jove aristòcrata escocès que, en ple segle XIX, arriba al vell Oest americà per començar un viatge que li permetrà reunir-se amb la dona que estima. Pel camí es trobarà amb un misteriós i trampós malfactor que li oferirà acompanyar-lo en la seva aventura. Guanyadora del Gran Premi del Jurat del Festival de Sundance, la violència inquietant de Slow West està impregnada d’un humor negre inquietant. Sense cap dubte, un còctel que ens farà seguir la pista del seu director.

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.

Cineclub Vilafranca ha complert 50 anys d'història. No ens cansem de veure cinema i de parlar-ne, així que aquest serà el nostre cine fòrum virtual. Al blog 'Mira diferent' us oferim reflexions sobre el cinema i les pel·lícules que han marcat la vida d'espectadors i espectadores al llarg d'aquests 50 anys.

07/12/2020
Com a actor, la meva escola d´interpretació ha estat el cine. Vaig començar “preescolar” al cinema Casal, quan la meva mare era la taquillera. Em passava totes les hores possibles allà.
23/11/2020
La meva infantesa es troba impresa en un metratge liderat per clarobscurs.
04/11/2020
Mentre la quanta, quanta guerra continua campant per molts llocs del nostre estimat planeta escric un múltiple agraïment al Cine Club Vilafranca, amb la bona excusa que fa 50 anys. Un múltiple agraïment que s'amplifica a moltes bandes.
04/11/2020
Vaig veure una dona que ballava ensenyant el cul a la N-340. A la ràdio deien que aquell seria el dia més calorós en dècades. Vaig mirar pel retrovisor i la seva figura, fent-se menuda, movia els braços abstreta.
13/10/2020
Molt sovint sento a dir que els crítics som directors frustrats, que ens dediquem a escriure perquè no gaudim de prou talent per fer cinema.
24/08/2020
Si ens fixem en el cinema clàssic (aquell que la modernitat va dinamitar als anys seixanta del segle passat) acordarem que, en general, el cinema americà (que dominà el panorama a la primera meitat del segle XX), presentava les dones bé com a sex-
16/08/2020
Tinc una fantasia des de ben petita. Sempre he sentit que estar en una sala de cinema deu ser el més semblant a estar dins d’una balena.