Blogs:

Un menú nadalenc

22/12/2016
Cynthia Nixon és Emily Dickinson a 'Historia de una pasión'

Us presentem el nostre menú de Nadal per aquests dies de dinars familiars i ressaca permanent. Comencem amb 'Historia de una pasión', film d'època que gira a l'entorn de la poeta Emily Dickinson. Amb una sobrietat extraordinària, el film de Terence Davies ens permet conèixer aquesta figura i l'època en la que va viure.

Pel cap de setmana us proposem 'El editor de libros', una història apassionant amb Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman i Laura Linney sobre l'editor Mark Perkins i la seva relació amb un dels escriptors que va publicar, Thomas Wolfe.

I ja la setmana vinent, el cinema asiàtic torna a la Sala Zazie de la mà de Park Chan-wook. Projectem 'La doncella', film d’època que adapta la novel·la 'Falsa identitat', de la britànica Sarah Water, i que ens trasllada a la Corea dels anys 30 del segle passat.

Historia de una pasión
Melodrama sobre el propi sofriment

Dijous 22 de desembre, 20:15h
Divendres 23 de desembre, 21:15h

Direcció i guió: Terence Davies
Intèrprets: Cynthia Nixon, Jennifer Ehle, Duncan Duff, Keith Carradine
Drama. R.U., 2016, 125’. Projecció en V.O.S. (anglès)

Terence Davies, poc després de la seva extraordinària Sunset Song, torna a retratar una dona; en aquest cas, la poetessa Emily Dickinson (1830-1886), la història de la qual segueix des de la seva infància. La pel·lícula recrea el món de Dickinson: la mostra atrapada entre la història i la circumstància. Ella és intel·ligent, amb emocions contradictòries, crítica amb la religió; malgrat el seu escepticisme, en molts poemes es refereix a Déu. Film d’època, gairebé tota l’acció es desenvolupa en interiors, amb pocs moviments de càmera. Dickinson va viure en un ambient molt purità i, a causa d’un desengany sentimental als 24 anys, va dur una vida retirada i solitària. A partir de finals dels anys seixanta del segle XIX, ja no va sortir dels límits de la propietat familiar.

El editor de libros
La tortura i el plaer d’escriure

Diumenge 25 de desembre, 20:00h (doblada)
Dilluns 26 de desembre, 19:00 (doblada)
Dimecres 28 de desembre, 20:15h (V.O.S.)

Títol original: Genius
Direcció: Michael Grandage
Guió: John Logan (sobre una novel·la d’A.Scott Berg)
Intèrprets: Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman, Laura Linney.
Biografia/Literatura. Regne Unit, 2016. 104’.

El destacat director teatral Michael Grandage debuta al cinema per mostrar-nos les bambolines, no d’un escenari de teatre, sinó de la literatura. L’editor de llibres al qual el títol de la pel·lícula fa referència no és altre que en Max Perkins (Colin Firth), qui va editar els grans de la literatura nord-americana del segle XX. Perkins va tenir a les mans els manuscrits dels desconeguts Thomas Wolfe, Scott Fitzgerald i Ernest Hemingway i ens els va descobrir per gaudir-los arreu del món. La trama se centra en la relació professional i d’amistat entre el sobri i contingut editor i el desbordant escriptor Thomas Wolfe (Jude Law), acabat d’arribar a Nova York per cercar fortuna literària i a qui abans de publicar-lo es va haver de fer-li un dolorós treball de retallada editorial.

La doncella
Drama eròtic ambientat en la Corea del Sud ocupada per Japó el 1930

Dijous 29 de desembre, 20:15h
Divendres 30 de desembre, 21:15h
Direcció: Park Chan-wook
Guió: Chung Seo-Kyung, Park Chan-wook
Intèrprets: Kim Min-hee, Kim Tae-ri, Ha Jung-woo, Jo Jin-woong
Drama. Corea del Sud. 2016, 146’. Projecció en V.O.S. (coreà)

Park Chan-wook dirigeix el seu primer film d’època adaptant la novel·la Falsa identitat, de la britànica Sarah Water. Una jove sud-coreana és reclutada per un fals comte per robar l’herència d’una rica dona japonesa. Premi del Públic al Festival de Cine de Sitges 2016, aquesta pel.lícula és retorçada i plena de passadissos secrets d’una banda, i d’una altra es plena d’una exquisitesa i elegància en la posada d’escena, fent que se sofistiqui tot el que el relat té de pertorbador i transgressor.

Ens veiem a la Zazie!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.