Blogs:

Una selecció imprescindible

14/02/2017
Una imatge de 'Frantz'

Com sempre, tenim ganes de bon cinema i moltes ganes de compartir-lo amb vosaltres. A pocs dies de la cerimònia dels Òscar de Hollywood portem fins a Vilafranca algunes de les pel·lícules nominades. Aquí en trobareu tots els detalls.

Frantz
Cinema francès en estat pur de la mà del gran François Ozon

Dijous 16 de febrer, 20:15h
Divendres 17 de febrer, 21:15h

Direcció i guió: François Ozon. Intèrprets: Pierre Niney, Paula Beer, Cyrielle Clair, Johann von Bülow.
Drama. FRANÇA. 2016. 113’. Projecció en castellà. 

En una petita ciutat alemanya, poc temps després de la I Guerra Mundial, Anna va tots els dies a visitar la tomba del seu promès, Frantz, assassinat a França. Un dia, Adrien, un misteriós jove francès, també deixa flors a la tomba. La seva presència suscitarà reaccions imprevisibles en un entorn marcat per la derrota d'Alemanya. Ozon continua fent accessibles per al públic històries temàticament complexes a la recerca dels racons més incòmodes de l’ésser humà, adaptant en aquest cas un film del 1932 dirigit pel gran Ernst Lubitsch.

Lion                    
De la pobresa a l’abundància en tren

Divendres 17 de febrer, 19h (V.O.S.)
Dissabte 18 de febrer, 20h
Diumenge 19 de febrer, 19h
Dimecres 22 de febrer, 20:15h

Direcció: Garth Davis. Guió: Luke Davies.
Intèrprets: Dev Patel, Sunny Pawar, Nicole Kidman, Rooney Mara, David Wenham.
Drama / Aventura. AUSTRÀLIA. 2016. 120’. Projecció en V.O. (anglès, hindi, bengalí) subtitulada i en versió doblada. No recomanada per a menors de 12 anys.

Saroo té cinc anys, viu en l’extrema pobresa en un poble de l’Índia amb la mare, un germà i una germana fins que es perd accidentalment en una estació on puja al tren que el portarà molt lluny de casa. Sobreviurà al carrer i en un orfenat fins que és adoptat per una família australiana benestant. Vint-i-cinc anys més tard, guiat pels records i amb l’ajuda de l’eina Google Earth, emprèn l’odissea de trobar la seva família de l’Índia. Lion, basada en fets reals, és l’adaptació de la novel·la A Long Way Home, escrita pel mateix protagonista real. Opta a sis Oscars, entre ells, al de millor pel·lícula, millor actor secundari (Dev Patel) i millor actriu secundària (Nicole Kidman).

Hotel Europa            
Cinema activista que aprèn del passat per millorar el futur

Dijous 23 de febrer, 20:15h
Divendres 24 de febrer, 21:15h

Direcció i guió: Danis Tanovic. Intèrprets: Snezana Markovic, Izudin Bajrovic, Vedrana Seksan. 
Thriller / Drama. BÒSNIA-HERZEGOVINA. 2016. 85’. Projecció en V.O. (bosnià) subtitulada.
No recomanada per a menors de 12 anys

L’Hotel Europa, un dels més grans de Sarajevo, es prepara a rebre una delegació de diplomàtics europeus per commemorar el centenari de l’atemptat que va provocar l’inici de la Primera Guerra Mundial: l’assassinat de l’arxiduc Francesc Ferran i la seva esposa. Els treballadors de l’hotel fa dos mesos que no cobren el sou i s’estan organitzant per boicotejar l’esdeveniment fent vaga. Mentrestant, al terrat del mateix hotel, una periodista filma un programa per a la televisió entrevistant historiadors, teòrics i un descendent del terrorista o heroi, segons el bàndol, que va perpetrar l’atemptat. I un home, el més desitjat, assaja un discurs dins de la seva habitació.
Pel·lícula guardonada en la darrera edició de la Berlinale amb l’Ós de Plata / Gran Premi del Jurat.

Toni Erdmann            
Col·lisió entre l’absurd i la realitat

Divendres 24 de febrer, 18:30h (V.O.S.)
Dissabte 25 de febrer, 20h
Diumenge 26 de febrer, 19h
Dimecres 1 de març, 20:15h

Direcció i guió: Maren Ade. Intèrprets: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Michael Wittenborn, Lucy Russell, Ingrid Bisu.
Comèdia dramàtica. ALEMANYA-ÀUSTRIA-ROMANIA, 2016, 162’. Projecció en  V.O. (alemany) subtitulada i en versió doblada. 

La vida perfectament organitzada de la Inès, que treballa com a consultora d’una multinacional, es veurà alterada per la visita inesperada del seu pare. Un conflicte de dimensió política esclatarà entre el pare, amb uns consistents valors humanistes, d’un món sense barreres, ple de llibertat, i la seva filla, executiva agressiva, esclava del capital, que l’allunya d’aquell ideal llibertari. L’humor exerceix un paper clau en aquesta història imprevisible, on la part més còmica sorgeix de la serietat amb la qual els personatges es prenen les situacions més absurdes.

Ens veiem a la Zazie!

*Surtdecasa.cat no es fa responsable de la redacció i contingut d'aquest post.