Uns nens juguen a la platja del far de Vilanova

Foto: 

Goretti Martínez

7 platges del Penedès marítim ideals per a la canalla

Llistem algunes de les platges del territori on els més petits poden passar una jornada completa
Surtdecasa Penedès
,
04/08/2015
Entorn
Amb l’estiu aquí i els nens que no es poden estar a casa, Surtdecasa Penedès us proposa un llistat de platges ideals per anar amb canalla. En realitat, els més petits no necessiten més que sorra i aigua per passar una bona estona, però els pares sabem que un aparcament a prop, dutxes, lavabos, servei de socorrisme, espais de joc i, si pot ser, una guingueta carregada de gelats són elements força interessants per fer que la jornada sigui més fàcil i agradable.

1. Platja del Far de Sant Cristòfol (Vilanova i la Geltrú)
Aquesta és una de les platges més concorregudes de Vilanova. La gent de l’Alt Penedès (els únics que no tenim mar) la tenim com a referència. Està només entrar a la ciutat i compta amb lavabos, dutxes, servei de vigilància i socorrisme i una guingueta amb terrassa. També, amb una zona esportiva on es pot jugar a volei, futbol i bàsquet i es poden llogar patins i embarcacions per mirar-se la platja des d’una altra perspectiva. I no ens oblidem del far de Sant Cristòfol que, des de l’alçada, domina aquesta platja d’aigües clares i sorra fina que, per cert, no cobreix fins molts metres enllà.

2. Platja de les Ribes Roges (Vilanova i la Geltrú)
També a Vilanova us recomanem la platja de les Ribes Roges pel munt de serveis que s’hi poden trobar. A banda de tres guinguetes, lavabos públics, dutxes i casetes de vigilància i socorrisme, la platja compta amb tres zones enjardinades amb palmeres i tres zones esportives. És accessible des de qualsevol punt de la ciutat, a peu, en transport col·lectiu i en vehicle particular amb aparcament a la zona blava. A més, per si algun dels pares vol aprofitar, a tot el llarg de la Platja de Ribes Roges hi ha instal·lat un circuit de condicionament físic. I no oblideu que els dimecres i dissabtes de tot l’agost a la tarda es pot pujar al trenet del parc del mateix nom, ben a prop de la platja.

  • imatge de control 1per1


Platja de Sant Sebastià a Sitges | Foto: Sitges Turisme
3. Platja de Sant Sebastià (Sitges)
La platja de Sant Sebastià us la recomanem per la seva condició cèntrica en un indret tan bonic i agradable com és Sitges. És una platja petitona i urbana delimitada per un parc infantil i l’Avinguda dels Balmins a l’est i el Baluard Vidal i Quadras a l’oest. Disposa de tots els serveis, tot i que les dutxes van amb un sistema de tarja.

4. Platges de Cunit
Cunit té un front marítim de dos quilòmetres i mig lineals presidits per set espigons construïts entre els anys 1977 i 1983 que li conformen un aspecte singular, en forma de cales semicirculars. Les platges de Cunit, per la qualitat de la sorra i de l'aigua, així com per l'habitual tranquil·litat del mar i del passeig marítim, són del tot adequades per al turisme familiar. Les platges de Cunit estan dotades a la temporada de bany amb servei de socorrisme i primers auxilis, dutxes i rentapeus, lavabos i altres serveis com guinguetes, pistes de voleibol i jocs infantils.

5. Platges de Calafell
Calafell té cinc quilòmetres lineals i ininterromputs de platja: una façana marítima pràcticament única a Catalunya. Les platges de Calafell són idònies per al turisme familiar. De fet, de molt antic, Calafell ha estat conegut com "la platja del biberó", per la qualitat de la sorra i de l'aigua, per la tranquil·litat del mar i per la suavitat dels pendents quan s'entra al mar. A les platges de Calafell, a més, s'organitzen activitats de tota mena, tant esportives, com aquàtiques, d'animació, festives i fins i tot musicals.


Les aigües cristal·lines del riuet de Coma-ruga | FOTO: Àngela Llop
6. Platja de Coma-ruga (El Vendrell)
Situades a tres quilòmetres i mig de la vila, les platges dels barris marítims de Sant Salvador, Coma-ruga i el Francàs constitueixen una de les principals atraccions del municipi del Vendrell. Les tres són fantàstiques però aquí us proposem visitar la de Coma-ruga, concretament la zona del Riuet. Allà els nens fan peu, poden nedar i jugar còmodament i l’aigua sol estar boníssima. A més, molt a prop, a l’altra banda del port, hi ha zones de joc infantil. També hi ha alguns espais amb palmeres, si el que busqueu és ombra, i tots els serveis bàsics.

7. Platja llarga (Cubelles) 
Aquesta platja urbana fa poc més de mig quilòmetre de llargada i 50 metres d’amplada. És de les més concorregudes de Cubelles però també és un lloc agradable que disposa de tots els serveis. I si hi aneu a l’agost, podreu aprofitar per donar un tomb per la vila tot coincidint amb la celebració de la festa major. 

Més informació: 

 

A

També et pot interessar