Una copa entre vinyes i a la vora del mar

Foto: 

Enoturisme Penedès

Enoturisme al Penedès: pren-t'ho amb calma

Molt bones propostes per gaudir l'estiu tranquil·lament, entre vinyes i amb una copa de vi a les mans
Goretti Martínez
,
22/06/2020
Entorn
Potser en som més conscients després d’haver estat tancats i en tensió durant tant de temps però el cert és que el Penedès està especialment bonic aquests dies. És magnètic veure com canvia la llum del sol sobre les fulles de la vinya, cor i motor d’una planta que és part elemental d’aquest territori. És agradable contemplar aquest paisatge en silenci; també en companyia, entre converses i rialles. És un luxe passar de la terra dels conreus a posar els peus al mar en qüestió de minuts. És un autèntic plaer fer tot això amb una bona copa de vi entre les mans. És el teu moment. Pren-t’ho amb calma.

dona asseguda amb una copa de vi Els cellers tenen espais on fer una copa a l'aire lliure | FOTO: Enoturisme Penedès

Wine bars i terrasses
La crisi sanitària de la Covid-19 ha fet que molts cellers del Penedès ampliessin o incorporessin terrasses i wine bars a les seves finques. A l’aire lliure i amb distància de seguretat de sobres, aquests espais representen una magnífica forma de gaudir del bon temps, la posta de sol, el paisatge de les vinyes i, sobretot, un bon vi o cava. Degustacions, aperitius i, fins i tot, actuacions musicals en directe, són alguns dels complements que ofereixen els cellers aquest estiu.
> Més informació

 

  • imatge de control 1per1

La bicicleta és un vehicle ideal per recórrer el Penedès | FOTO: Enoturisme Penedès

Bici, tast & Go
El Penedès és un territori ideal per recórrer en bicicleta. A banda de ser bastant pla, compta amb una xarxa de camins que resulten fàcils i aptes per a tothom. I el que és millor: es pot arribar a multitud de cellers pedalant tranquil·lament per aquests camins. Aquest estiu dóna't la llibertat de recórrer el Penedès sense aglomeracions, en grups petits i prenent el temps que calgui per fer una parada en un poble amb encant, al wine bar d'un celler o per fer un pícnic...
> Més informació

 

L'entorn dels cellers és tot un món per descobrir | FOTO: Enoturisme Penedès

Activitats entre vinyes
L’entorn del celler és sempre un descobriment. Els qui hi treballen ho saben i ho volen compartir amb tots aquells que els visiten. Per això molts cellers ofereixen activitats que permeten conèixer de més a prop la seva filosofia, la seva manera de treballar i els seus productes. Tastos, maridatges, esmorzars de pagès, caminades, postes de sol en indrets privilegiats i tot degustant un bon vi. Aquestes són algunes de les opcions que ens plantegen.
> Més informació

 

Un allotjament rural al Penedès | FOTO: Enoturisme Penedès

Descobrir el Penedès
L’enoturisme al Penedès és molt més que fer una copa entre vinyes. És una manera de submergir-se en un territori que es regeix pel calendari de la vinya, que compta amb un ampli patrimoni per visitar, descobrir o redescobrir, on la gent està intensament arrelada a les seves festes i tradicions, amb pobles encantadors i un paisatge de contrastos -muntanya, vinyes i mar- que permet passar de tenir els peus al mig d’un conreu a trepitjar la sorra de la platja en qüestió de minuts.
> Més informació

Més informació: 

A

També et pot interessar