Foto: 

Ariadna Caballero
Un dels cinc miradors és el Balcó del Penedès, a Font-Rubí

Miravinya, el Penedès des de les alçades

Una ruta en cotxe ens duu a cinc miradors i a una desena d'indrets d'interès que ens faran redescobrir l'Alt Penedès
Ariadna Caballero
,
10/10/2016
Entorn
Canviar de perspectiva. Això ens proposa l'experiència Miravinya, una ruta pensada per fer en cotxe i que us farà descobrir el Penedès amb uns altres ulls. Perquè... no és cert que quan ens ubiquem en un nou punt de vista aconseguim copsar matisos i aspectes que mai havíem contemplat? Aquest és un recorregut pel paisatge, la geografia, la natura, la història, la cultura i el patrimoni penedesenc. Preparats? Gaudiu del trajecte!

La ruta Miravinya pentina l'Alt Penedès entre vinyes, turons, antics molins paperers, ermites i santuaris, castells, nuclis de població i miradors, cinc miradors que són l'origen d'una experiència que us farà descobrir el Penedès com mai l'havíeu viscut!

Tots els punts d'interès són accessibles en cotxe, per tant, és una proposta fantàstica per gaudir en famíla. Ep, no cal fer tot el recorregut en un sol dia! Escolliu quin tram o trams us vénen més de gust, mireu quines parades us proposa la ruta i perdeu-vos pels camins del Penedès!

 

Foto: Àngela Llop Farré

Cinc miradors, cinc Miravinyes

La Cadira, a Torrelavit. Una gran cadira dalt del petit turó de la Malgranada us convida a fer una pausa, a seure i sentir el Penedès que us envolta. Vistes de 360 graus des d'on contemplar l'essència del Penedès.

La Bardera, a Subirats. A tocar de l'històric mas de la Bardera del segle XIV hi podreu guaitar una de les vistes més extenses del Penedès.

El Circell, a Avinyonet. Elevat sobre les Gunyoles, tindreu també vistes per totes bandes on hi podreu distingir la vinya, oliveres i els presseguers d'Ordal.

Sant Pau, a Vilafranca. Visita indispensable per gaudir d'unes meravelloses vistes de Vilafranca. Des d'un esglaó rocós sobre l'ermita de Sant Pau (situada en una balma), el mirador us convida a centrar la vostra atenció i gaudir de la silueta d'una vila envoltada de vinyes.

El Balcó del Penedès, a Font-Rubí. Batejar el mirador ubicat al nord de la comarca no ha estat gens complicat, i és que històricament Font-Rubí ha estat el balcó del Penedès. Vistes espectaculars, ara amb un balcó de debò, on la llegenda de l'Encantada hi treu el cap.

 

Aturades en el trajecte

La proposta del Miravinya no s'acaba amb la visita als miradors. Hi ha molt més! Durant el recorregut se'ns proposen aturades indispensables per comprendre el Penedès i gaudir d'un paisatge fantàstic. En posem alguns exemples!

Passareu per Sant Quintí de Mediona, on hi comença el Camí del Riu, itineraris amb el riu com a fil conductor. També hi podeu visitar les Deus, on acaben de reobrir les visites a les grutes. Seguint el riu de Bitlles, a Torrelavit hi trobareu els molins paperers, antic motor econòmic de la conca. Precisament, el Centre d'Interpretació de l'Aigua de Torrelavit, que és a punt d'obrir portes, ens permet endinsar-nos en la història paperera del Bitlles i la relació dels humans amb l'aigua.

Altres aturades són l'ermita de Sant Benet d'Espiells; el modernisme dels carrers de Gelida; l'església romànica de Sant Joan Sesrovires i el palau gòtic-renaixentista de Torre-Ramona; el nucli de Sant Sebastià dels Gorgs; el Castell de Penyafort; Castellet, amb el castell del segle X, l'església de Sant Pere i unes vistes fantàstiques al pantà de Foix; el Santuari de la Mare de Déu de Foix; o el parc dels Talls de Vilobí.

 

App al mòbil

Indispensable per gaudir al 100% l'experiència: descarregar-vos l'aplicació mòbil 'Miravinya'. En ella hi trobareu la descripció de la ruta, el mapa del recorregut amb tots els punts d'interès, i informació de cada un d'ells. A més, a cada aturada hi trobareu un panell explicatiu amb un codi QR. A través de l'App podeu escanejar el codi que transformarà el vostre telèfon en una audioguia. A les vistes s'hi sumaran explicions històriques, sons, llegendes,...

Si a més de l'aplicació mòbil voleu tenir una guia en paper, trobareu el fulletó del Miravinya a l'oficina d'Enoturisme Penedès de Vilafranca o us el podeu descarregar de la seva web.

Més informació: 

Tota la informació del Miravinya i d'altres propostes i experiències per viure al Penedès les trobareu a la web d'Enoturisme Penedès.
http://www.enoturismepenedes.cat/

Descarrega't el fulletó del Miravinya

A

També et pot interessar