Foto: 

Cedida
Així es veurà el saló del Casal al Cicle Platea

‘O Holy Night’, un espectacle a tocar per inaugurar el nou Cicle Platea al Teatre Casal

La iniciativa busca la proximitat i la interacció amb l’espectador i arrenca amb l’estrena absoluta d’una proposta de l’Òpera Jove de Catalunya
Surtdecasa Penedès
,
05/12/2016
Música
El Teatre Casal de Vilafranca aposta per la proximitat, la qualitat i la varietat de gèneres en un nou cicle que s’incorpora a la seva oferta d’espectacles professionals. El Cicle Platea posa els artistes a l’alçada del públic i el públic al voltant de taules, a l’estil cafè. Una copa de cava, un cafè i el dolç de les catànies acaben de crear l’ambient ideal per a gaudir dels espectacles. La primera proposta és tota una declaració d’intencions: tres cantants lírics absolutament versàtils i una banda de jazz en directe que interpretaran nadales i grans èxits del jazz i el musical.

Inaugurat el 24 de juliol del 1921, el teatre de la Societat La Principal – El Casal de Vilafranca ha viscut èpoques brillants de cinema i teatre, balls i celebracions de tota mena. Si les seves parets parlessin ens farien la millor crònica de la cultura que ha passat per la capital de l’Alt Penedès i de la que s’hi ha anat construint al llarg dels anys. Ara, a les acaballes de l’any 2016 i apunt d’encetar el 2017, el Casal continua oferint una programació estable d’espectacles professionals que porten a Vilafranca noms com Lluís Homar, Concha Velasco o el Saint Petersburg Festival Ballet. Però amb la voluntat d’equilibrar aquestes grans propostes amb altres amb un caire més íntim, des del Casal ens proposen el Cicle Platea.

Amb una nova configuració de la sala, a l’estil cafè, i un format més informal i proper i els artistes a la mateixa alçada que el públic, el teatre aposta per la qualitat, la proximitat i la varietat de gèneres. Imagineu-vos-ho per un moment: al voltant d’una taula, amb una copa de cava o un cafè, unes catànies i llum d’espelmes, els artistes a tocar i les emocions a flor de pell.


La soprano Alina Furman

'O Holy Night', una estrena absoluta
La primera proposta del Cicle Platea és una estrena absoluta, ‘O Holy Night’. Els solistes de l’Òpera Jove de Catalunya han preparat aquest nou espectacle amb un repertori integrat per nadales i grans èxits del jazz i del musical. La soprano Alina  Furman, el baríton Ulises Orduñez i el tenor i fundador de l’Òpera Jove de Catalunya Carlos Muñoz estaran acompanyats per Marcelo Mayer i la seva Jazz Band en directe. “Amb ‘O Holy Night’ volem demostrar la versatilitat dels cantants lírics”, ens explica el Carlos. I afegeix que volen “arribar també amb un públic més jove amb un format modern i proper”. Per als mateixos protagonistes del concert, el projecte ha suposat tot un descobriment: “Per a nosaltres és una alegria descobrir-nos interpretant temes de Frank Sinatra o Nat King Cole, resulta molt emocionant”, diu el Carlos. També destaca “el suport incondicional del Teatre Casal, que ha estat sempre al nostre costat i ens ha ajudat en tot moment”. Finalment anima a tothom a anar-los a veure: “Que vinguin a passar-s’ho bé i a participar del concert!”.


Els propers espectacles del Cicle Platea

Monòlegs, cançó d’autor i lírica
El Cicle Platea comença amb ‘O Holy Night’ aquest dissabte 10 de desembre a les 22:30h. Però hi ha molt més per descobrir. La propera cita serà el 28 de gener amb el monòleg de Fermí Fernàndez ‘El sommelier’, humor negre de la mà d’un Master of Wine que ens farà assistir a un tast molt especial. La cançó d’autor de Jo Jet i Maria Ribot arribarà al Teatre Casal el 4 de febrer amb una proposta de proximitat que escurça les distàncies espacials i emocionals entre músics i espectadors. La Petita Companyia Lírica de Barcelona ens acostarà l’òpera com mai amb la ‘Nit d’òpera’ del 18 de febrer mentre ens deixem endur per la sensualitat de Carmen l’astúcia de Don Giovanni, la tendresa de Mimi o la desimboltura de Figaro. I clourà el cicle, el 6 de maig, el ‘Diario de un cuarentón’ d’Andrés Torres, que ens transportarà als anys 70 i 80 per reflexionar, amb el seu peculiar sentit de l’humor, sobre com han canviat les coses sense gairebé ni adonar-nos-en.

  • imatge de control 1per1

Més informació: 

Teatre Casal
Fitxa d'agenda de 'O Holy Night'
Participa al concurs per guanyar una entrada doble per a l'espectacle!
 

A

També et pot interessar