Jump to navigation
‘Mai caminaràs sol’, resa la publicitat de la web del Nordic Walking Single, i de moment ho estan aconseguint. Aquesta agrupació impulsora de la Marxa Nòrdica a Calafell, amb Miguel Pareja al capdavant, està reunint una mitjana de 30 persones per les caminades amb bastons que estan organitzant els diumenges per diferents racons de Calafell i el Penedès. “Estem contents perquè és més gent de la que esperàvem sense fer gairebé publicitat”, reconeix Pareja.
La Marxa Nòrdica, una activitat esportiva nascuda a Finlàndia als anys 30 del segle passat i que consisteix en caminar amb el suport de dos bastons, està tenint un boom els últims temps relacionat amb l’auge que també viuen les activitats físiques a l’aire lliure. Això va fer que diversos municipis apostessin per impulsar aquesta activitat, com va ser el cas de Calafell fa uns quants anys. Quan el consistori la va eliminar de les seves prioritats, Pareja, un dels monitors fins aleshores, va decidir agafar el relleu.
“El Nordic Walking és tan complet com la natació”, explica el responsable del grup, “t’obliga a caminar ben recte, amb el qual evita males postures corporals. També ajuda a recuperar-se de lesions i elimina l’estrés de la setmana”. I el que és més important, és una magnífica font de trobades socials. “Al contrari que activitats com anar a córrer, la possibilitat de relacionar-se aquí té molta importància”, afegeix Pareja.
Les sortides no es delimiten només als caminadors de Marxa Nórdica, sinó que aquells inexperts també poden apuntar-s’hi i fer-ho sense bastons o amb només un d’ells (trekking). “Els ajudem a començar, cosa que al principi té una certa complexitat, però que al cap de poc ja és tan natural com respirar”, apunta Miguel. La bona resposta de gent ja l’ha obligat de moment a comptar amb un monitor o guia de marxa addicional per cada sortida.
Caminades, cultura i gastronomia
L’atractiu de recórrer diferents indrets naturals de la zona del Penedès no és la única que proposa Nordic Walking Single. Gràcies al fet que Pareja és també geògraf, les sortides que es realitzen van acompanyades d’explicacions sobre aspectes històrics i culturals. “Trobo interessant poder lligar l’activitat física amb la cultura i la gastronomia de cada lloc”, afirma.
Així doncs, després de cada caminada hi ha la possibilitat d’apuntar-se a un dinar que es realitza en algun restaurant característic del lloc on s’ha visitat. Fa unes setmanes van començar amb una calçotada, que va tenir molt d’èxit, el que els ha animat a seguir amb aquest model. En l’horitzó es preveu una sortida per les platges i els carrers de Sitges, per veure els seus monuments culturals, i acabar menjant tapes pel casc antic de la ciutat.
Per informació sobre les sortides i els requisits necessaris: nordicwalkingsingle.com