Goretti Martínez
,
20/04/2015
Entorn

A punt pels 7 Cims

La dotzena marxa de resistència del Centre Excursionista del Penedès transcorre pels cims més alts del Penedès històric
El Montagut vist des del Formigosa

Foto: 

Goretti Martínez
El Montagut vist des del cim de Formigosa
Fins al 24 d’abril estan obertes les inscripcions per a la dotzena marxa de resistència 7 Cims, organitzada pel Centre Excursionista del Penedès. La marxa, que forma part de la XVIII Copa Catalana de Caminades de Resistència, tindrà lloc el 3 de maig amb inici a Torrelles de Foix i transcorrerà pels cims més alts del Penedès històric.
De 59 quilòmetres que té la marxa, només un 5% és asfalt

Si teniu les cames a punt o us sentiu amb energia per a aconseguir-ho d’aquí al 3 de maig, aquests són alguns dels aspectes que heu de tenir en compte en aquesta dotzena edició de la marxa.

Què és?
El Centre Excursionista del Penedès organitza els 7 Cims per donar a conèixer camins, boscos i cims de l’Alt i el Baix Penedès i, en general, de la vessant penedesenca de la serralada prelitoral, situada entre Barcelona i Tarragona. En una sola jornada, la marxa dóna la oportunitat de trepitjar 7 cims dels més alts del Penedès històric, alguns dels quals voregen els mil metres d’alçària.

Novetats
Els organitzadors han canviat diversos trams d’un recorregut que era el mateix des de feia vàries edicions. En total han tocat 12’4 quilòmetres. El primer tram modificat està comprès entre el Puig de l’Àliga i el Pla de Manlleu. La segona modificació està entre el Puig de Formigosa i el Puig Castellar, incorporant així la Plana d’Ancosa. Se suprimeix aquí el coll de la Rimbalda i el Puig de Solanes. Finalment s’incorpora un nou cim: el Puig de les Agulles (848 metres), sostre de l’Alt Penedès que se situa entre el Castellar i la població de Pontons.

Puig de Les Agulles

Per què?
El director tècnic de la marxa, Joan Domènech, ens explica que han volgut passar per la plana d’Ancosa “perquè és una zona molt emblemàtica que fa més atractiva la marxa”. Diu que “el recorregut és magnífic: veus tot el Penedès al mes de maig, amb les vinyes verdes i els boscos que floreixen”. Per la seva part, el coordinador tècnic, Francesc Osuna, comenta que els canvis han permès treure pistes asfaltades i trams que passaven per localitats a canvi de corriols i bosc: “Hem reduït 1.500 metres d’asfalt i, ara, de 59 quilòmetres que té la marxa, només un 5% és asfalt”.

Roure de les Cases Noves de Formigosa

Temps
Els organitzadors donen 15 hores per completar la marxa i fer els set cims: Clapí Vell, Puig de l’Àliga, Montmell, Montagut, Formigosa, Castellar i Les Agulles. Hi ha qui fa la marxa caminant i qui la fa corrent però també hi ha qui opta per les dues opcions a l’hora. Us proposem recuperar el post del nostre bloguer Jordi Rivas sobre els 7 Cims. Ell és un autèntic expert de la marxa i, a finals de gener, ens feia aquestes recomanacions. Si no és aquest any, serà el vinent!

Més informació: 

També et pot interessar