VINSEUM

Foto: 

Cedida

El VINSEUM celebra el Dia Internacional dels Museus

Activitats especials per apropar-nos encara més al món del vi
Surtdecasa Penedès
,
12/05/2021
Entorn
El Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM) obre portes en ocasió del Dia Internacional dels Museus i ho fa amb totes les ganes i la il·lusió de rebre als visitants i compartir coneixements, història, valors, aromes, gustos i vi. Una de les prioritats del museu és poder rebre a tothom que tingui ganes de visitar-los amb les màximes garanties de seguretat i, per això, multipliquen dies i torns si així convé fer-ho. El museu és tot un referent pel que fa al món de la viticultura, hi podeu trobar un ampli fons d’eines del camp, àmfores, pitxells de ceràmica, copes, cristalleria… Així com diorames del vi que narren la història del vi al Penedès i més enllà. El DIM d'enguany se celebra del 15 al 18 i el VINSEUM ha preparat visites, tastos i un munt d'activitats per celebrar-ho, que s'allargaran fins a 10 dies. Us les expliquem!

1. Visites guiades a l’exposició permanent
El Dia Internacional dels Museus se celebra amb les portes obertes del museu i, a més, amb l’anomenat vespre blanc del dissabte 15, en què les instal·lacions es podran visitar fins a les 21h del vespre. Possiblement visitar els espais expositius és ben interessant de per si, però si a més ens acompanya un guia, tot plegat és més enriquidor. El dissabte s'han programat fins a un total de sis visites guiades! Aprendrem amb tota classe de detalls i amb l’oportunitat de preguntar el més mínim dubte el què, el com, el quan i fins i tot el perquè del món del vi al Penedès. No us ho perdeu!
> Més informació

 

  • imatge de control 1per1


2. Visita a les reserves de VINSEUM. Fons material i fons documental
L’activitat, com sempre, compta amb places limitades per les quals cal fer la reserva prèvia. Inclou la visita al fons material de Cal Berger de la mà de Carmina Admella, conservadora i restauradora del VINSEUM, i Raimon Soler, historiador. Es podran visitar així els espais del magatzem i el laboratori de restauració. També coneixereu la història del celler de Cal Berger, un edifici centenari reconvertit en l’espai de reserva del museu. D’altra banda, disposeu també de la visita al centre de documentació del museu. Amb Jordina Escala, bibliotecària del VINSEUM, podreu conèixer la documentació associada al museu i podreu veure les col·leccions d’etiquetes del vi de les quals es disposa.
> Més informació

3. El vi a través de la pantalla per fer un salt en el territori
L’auditori del VINSEUM acull el passi del documental sobre el patrimoni vitícola suís 'Cépages rares, un patrimoinesuisse' de Florian Burion. La pel·lícula recull la realitat de les vinyes suïsses, en què les condicions climàtiques tan canviants han caracteritzat una gran biodiversitat de ceps, el seu raïm i el seu vi n’és el resultat. Aquest patrimoni ha esdevingut una espècie de llibre d’història que revela detalls sorprenents de la vinya a la regió. El documental explica la història d’aquestes varietats i cultius i com han modelat el paisatge suís. L’acte inclou la presentació a càrrec de Mireia Torres, del projecte de recuperació de varietats autòctones que es du a terme al celler Família Torres.
> Més informació

 


4. Respecte ambiental de les aus amb 'Els ocells m’han despertat'
Es tracta d’una activitat lúdica i didàctica adreçada als infants. Descobriran com en són d’importants els ocells en l’entorn natural i quines són les problemàtiques ambientals que els estan afectant. L’activitat es durà a terme a diferents espais del museu i els infants acabaran elaborant una ploma molt especial.
> Més informació

5. Tast de Vins de Finca de Catalunya
El dimarts 18, el VINSEUM reprén els tastos presencials amb una proposta de luxe; un tast comentat de 6 vins de finca del país. De luxe perquè actualment només 12 vins han aconseguit aquesta distinció! El tast anirà a càrrec de Sergi Delamo i Enric Nart, del Vitec Centre Tecnològic del Vi de Falset.
> Més informació

La primavera segueix al VINSEUM!
Més enllà de les jornades i activitats que aplega el Dia Internacional dels Museus, el VINSEUM ha preparat altres actes que s’allarguen maig enllà. Entre aquests, podreu gaudir del cicle de literatura i vi amb 'In vino litterae', també de la lectura dramatitzada d’'El visitant' d’Eric-Emmanuel Schmitt, el concert del Jazz Club amb 'Domínguez, Marigó i Sabaté en concert' o 'La nostra vitis. Al cor de l’Olivera' un nou cicle d’excursions per a conèixer altres indrets on el vi té un protagonisme destacat.

Més informació: 

Web VINSEUM

A

També et pot interessar